Novo zasavsko agencijo obiskal minister

Aktivnosti nove zasavske razvojne agencije v Zagorju predstavljene ministru za razvoj Zdravku Počivalšku, ki je bil danes prvi obiskovalec novoustanovljenega javnega zavoda.

0
19

Z v. d. direktorjem agencije Tadejem Špitalarjem se je danes srečal minister Zdravko Počivalšek, ki si je ogledal tudi sedež agencije na Grajski v Zagorju. »Pogledali smo prostore, se seznanili s terminskim načrtom, kako bodo novo agencijo dali v pogon in se dogovorili, na kak način bodo pooblastila prešla nanjo,« je dejal minister in pojasnil, da težav ne pričakuje.

Minister Zdravko Počivalšek.
Minister Zdravko Počivalšek.

Konec julija RCR ne bo več izpolnjeval zakonskih pogojev za opravljanje regionalnih razvojnih nalog in najkasneje do takrat mora biti nova agencija pripravljena za prevzem.

Prvo fazo, torej ustanovitev, so že opravili, nam je pojasnil Špitalar. Trenutno nadaljujejo s pripravo vsebine in prostora, »konstituiran je tudi svet zavoda, ki je že sprejel statut, vse tri občine morajo podati še soglasje, glede na to da gre za javni zavod v lasti vseh treh občin.«

Na novo agencijo naj bi prenesli tudi projekte, kot je Podjetno v svet podjetništva (PVSP), ki je pravzaprav produkt dosedanje regionalne agencije, sta prepričana tako minister kot Špitalar.

Kdaj novi kadri?

tadej špitalar (2)_800x600

Vršilec dolžnosti mora sedaj pripraviti akt o notranji sistematizaciji in če bo šlo po planu, še pojasni Špitalar, naj bi razpisali delovna mesta v mesecu maju, v juniju pa opravili izbor. Iskali bodo sodelavce iz področja gospodarstva, razvoja kadrov, okolja, prostora in infrastrukture.

 

rra7

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here