-- OGLAŠEVANJE --

Virtualno brskanje po rudniških rovih in najvišjem dimniku v Evropi

-- OGLAŠEVANJE --

Vas zanima, kaj so v rudniški jami počeli z mački? Kako se virtualno povzpneš na najvišji dimnik v Evropi? Ali pa kako po starem “spucati šuhe”? Vse to si lahko brezplačno od blizu pogledate v soboto, 28. maja, v okviru prireditve Od dimnika do dimnika, ki jo ob občinskem prazniku in 70-letnici mesta Trbovlje pripravljajo trboveljske kulturne in turistične organizacije. 

Ob celodnevnih dogodkih boste tako lahko obudili spomine ali pa odkrili kakšno novost mesta Trbovlje, ki je do sedaj še niste poznali, vabijo na trboveljski občini, ki dogodke pripravljajo skupaj z različnimi lokalnimi organizacijami. 

Ob 10. uri se boste na primer lahko z rudarjem Tonijem sprehodili po Virtualnem muzeju rudarstva 4. dritl, prav tako ob 10. uri bo tudi štart sprehoda po energetski poti TET in ogled najvišjega dimnika v Evropi. “Na vodenem ogledu termoelektrarne Trbovlje se bomo podali v strojnico z generatorji in turbinami ter v kontrolno sobo, kjer so nekdaj nadzorovali delovanje elektrarne,” pojasnjujejo organizatorji in dodajajo. da se bodo udeleženci sprehoda v notranjosti dimnika v virtualnem doživetju povzpeli vse do njegovega vrha.

Za otroke in družine bo zanimivo dopoldne v Zasavskem muzeju Trbovlje.

Za najmlajše ob 10.30 uri Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje pripravlja pravljično urico v Zasavskem muzeju Trbovlje (ZMT), kjer bodo otroci najprej poslušali o Stonogi Stini, sledila pa bo še delavnica “pucanja šuhov”. Pravijo, naj otroci s sabo prinesejo par usnjenih čevljev, vsa navodila, kako se “pucanja” lotiti, pa bodo dobili na delavnici. “Zaupamo vam samo to, da se bodo ‘šuhi na konc tko svetl, da se bote vidl ujh ku u špegli’,” so prepričani v ZMT. 

Prijave za posamezno aktivnost zbirajo do četrtka

V muzeju bodo program nadaljevali še ob 11.30 uri z vodenim ogledom razstave Srečno … črne doline, v okviru katere so muzejski delavci prav tako pripravili ustvarjalne kotičke za družine. V popoldanskem delu doživetja Od dimnika do dimnika pa greste ob 17. uri lahko kolesarit po mestu z električnimi kolesi ali pa se ob isti uri udeležite ogleda spominske sobe Ane Dimnik v piceriji Dimnik, kjer bodo za vse obiskovalce pripravili tudi kulinarično presenečenje. Ob 18. uri bodo sodelavci muzeja 4. dritl ponovili sprrehod po energetski poti TET in ogled najvišjega dimnika v Evropi, dogajanje pa bodo organizatorji sklenili s koncertom Ko so lipe cvetele in bil je lep maj pri kipu Prometeja. Nastopil bo Vlado Poredoš, ki bo zapel nekaj pesmi, posvečene vsem rudarskim rodovom Trbovelj. Koncert se bo pričel ob 20. uri 

Za večino sobotnih aktivnostih so potrebne predhodne prijave, in sicer do četrtka, 26. maja, kontaktni naslovi za prijave pa so zapisani na spletni strani www.visittrbovlje.si. 

SORODNI ČLANKI:

Pa dajmo! Pucat šuhe kot nekoč – v muzej!

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --