21.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 29. maja 2023
ZON.si1+1=2V Zasavju tudi študentska dela, kjer plačajo kar 15 evrov na uro

V Zasavju tudi študentska dela, kjer plačajo kar 15 evrov na uro

Začelo se je novo študijsko leto in s tem konec počitniškega dela za študente in dijake. Nam pa se je ob tem porodilo vprašanje o trenutni ponudbi del preko študentske napotnice v Zasavju.

Urne postavke študentskih del v Zasavju od 5,21 vse do 15 evrov

Odkrili smo, če bi rad ob študiju zaslužil in si pridobil novih delovnih izkušenj, je trenutno za Zasavje razpisanih 50 prostih del, kjer pa skupno iščejo 83 kandidatov.

Urne postavke se gibajo od 5,21 €/h neto (6,17 €/h bruto) vse do 15 €/h neto (17,75 €/h bruto). Največ del pa trenutno najdemo v strežbi, 21.

Dva izmed petdesetih trenutno razpisanih oglasov za delo zelo izstopata. Za poučevanje v Trbovljah iščejo dva kandidata, ki imata priložnost zaslužiti 15 evrov. Z enako urno postavko, pa je trenutno na voljo tudi delo trenerja na različnih lokacijah. Naslednji oglas, ki je po plačilu na uro najbolj donosen, je oglas za blagajnika. Ta ponuja 7,60 evrov na uro. Zakaj ta dva oglasa po denarni plati tako odstopata od ostalih? Kot pojasnijo na E-študentskem servisu, tista dela, ki zahtevajo predznanje, opravljene izpite ali tečaje so bistveno bolj plačana.

Ob pričetku študijskega leta vedno pride do upada zanimanja za študentsko delo

Zanimalo nas je koliko študentov iz Zasavja trenutno opravlja delo preko študentske napotnice. Za odgovore smo se obrnili na E-študentski servis, kjer nam s točnimi podatki o trenutnem stanju niso mogli postreči. Ana Marija Misja nam je zaupala, da je v šolskem letu 21/22 delo preko njihovega servisa opravljajo približno 1700 študentov in dijakov, ki prihajajo iz Zasavja. Povedala nam je še, da trenutno največ študentov išče podjetje ETI in sicer 10 kandidatov za delo v proizvodnji.

Izlaško podjetje ETI, ki je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev v svetu na področju zaščite električnih inštalacij, trenutno zaposluje 20 študentov. Pri njih so dosedanje izkušnje s študenti in dijaki mešane, nam pove Rosita Razpotnik. Tisti, ki se vračajo (delajo med počitnicami že več let) so običajno zavzeti in sposobni delati samostojno. Če trenutno iščete delo preko študentske napotnice, pa imajo za vas nasvet: “Priporočamo, da kandidati že vnaprej pridobijo osnovne informacije o podjetju, o delu pri nas, da povedo, kaj bi želeli delati in da so pripravljeni opravljati tudi morebitna druga dela.

Redno delo študentov koristijo tudi v Dewesoftu, a preko študentskih servisov redko oglašujejo. Kot pove Nadja Čakić, se pri njih študentje največkrat sami javijo. V povprečju sodelujejo z desetimi študenti, se pa pogostost sodelovanja razlikuje glede na študijske obveznosti študentov in njihove delovne potrebe. Ob koncu smo jim postavili še vprašanje: Kaj bi trenutno kot delodajalec sporočili študentom v Zasavju, ki iščejo delo preko študentske napotnice? “Praksa, ki jo študentje opravljajo ob študiju je izkušnja, ki jo delodajalci radi prepoznamo, nujno pa je tudi, da izkoristijo priložnost, ki jo dobijo s študijem in se poglobljeno lotijo vseh obveznosti.

Kje iščejo in katera so najbolj plačana študentska dela v Zasavju?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zaprtje hrastniškega bazena letos 3 tedne prej kot ponavadi

Bazen Hrastnik, ki deluje pod okriljem javnega zavoda KRC Hrastnik, bo letos - iz več razlogov - svoja vrata zaprl predčasno.  Tokrat bo bazen zaprt...
X