today-is-a-good-day
5 C
Trbovlje
ponedeljek, 4. marca 2024
ZON.siAktualnoV Hrastniku in Trbovljah financirajo 60% plače, v Zagorju, Litiji in Šmartnem...

V Hrastniku in Trbovljah financirajo 60% plače, v Zagorju, Litiji in Šmartnem zgolj 50 odstotkov

Za izvajanje programov javnih del v Sloveniji je namenjeno dobrih 9 milijonov evrov. Za območno službo Trbovlje, ki zajema celotno Zasavje je na voljo več kot 333.000 evrov. V občini Hrastnik in Trbovlje znaša delež Zavoda RS za zaposlovanje pri financiranju plače 60%, v Zagorju, Litiji in Šmartnem pa 50%.

Cilj javnih del je spodbujanje socialne in delovne vključenosti ranljivih skupin brezposelnih, hkrati pa tudi izboljšanje njihovih spretnosti in možnosti za zaposlitev.

Na Zavodu RS za zaposlovanje je objavljeno Javno povabilo za izbor programov javnih del za leto 2024. Povabilo je namenjeno izboru programov javnih del za leto 2024, z vseh področij Kataloga programov javnih del.

Na osnovi javnega povabila so zagotovljena finančna sredstva za sofinanciranje stroškov zaposlovanja dolgotrajno brezposelnih pri neprofitnih delodajalcih v okviru programov javnih del. Ti programi pokrivajo številna področja, kot so socialno varstvo, vzgoja in izobraževanje, kultura, okolje in prostor, kmetijstvo ter druga sorodna področja.

Kdo se lahko vključi?

V javna dela se lahko vključujejo posamezniki, ki so dolgotrajno brezposelni. Prednost pri vključitvi imajo tisti, ki so neprekinjeno več kot 24 mesecev prijavljeni v evidenci brezposelnih in v tem obdobju niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja. Prav tako imajo prednost dolgotrajno brezposelni prejemniki denarnega nadomestila in invalidi.

Za leto 2024 sledi nekaj sprememb

V primerjavi z dosedanjimi določili, ki so veljala za letošnje leto, se v prihajajočem letu spreminja obseg sredstev, ki bo manjši v primerjavi za leto 2023. Sredstva niso več razdeljena po sklopih, kriteriji za izbor pa bo temeljil na točkovanju. Spremenili so tudi postopke e-računov, le te se ukinjajo in bodo posredovani le zahtevki s plačilno listo. Pri ciljni skupini za ponovno vključitev je po novem možnost podaljšanja vključitve do skupno štirih let pri istem izvajalcu.

Za sodelovanje pri javnih delih je potrebno pripraviti in elektronsko oddati ponudbo preko Portala za delodajalce. Možnost oddaje ponudbe bo na voljo od začetka javnega povabila, od 23. 11. 2023 pa vse do razdelitve sredstev.

Več podrobnosti o Javnem povabilu najdete na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.

Okoli 100.000 evrov namenjenih za javna dela v Zasavju za odpravo posledic poplav

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljčani iščejo častnega občana

Čas je za letošnje zbiranje predlogov za podelitev naziva "častni občan" in "prvojunijske nagrade" v Občini Trbovlje. Predloge lahko oddajo posamezniki, nevladne organizacije, društva,...