23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoV DSO Izlake 15 novih okužb, v Trbovljah na "zeleni veji"

V DSO Izlake 15 novih okužb, v Trbovljah na “zeleni veji”

Medtem ko v Domu upokojencev Franc Salamon Trbovlje poročajo, da so še naprej vsi v domu zdravi in rdeče cone nimajo, so včerajšnja testiranja v DSO Izlake pokazala še 10 novih okužbah med stanovalci in 5 med zaposlenimi.

Kot je povedala Mateja Černi, direktorica Doma starejših občanov Izlake, imajo skupaj sedaj okuženih 33 stanovalcev v domu in dva, ki se zdravita v trboveljski bolnišnici, okuženih pa je tudi 25 zaposlenih. Ker to pomeni veliko kadrovsko stisko, jim pomagajo prostovoljci, dve diplomantki medicine, pri premeščanju stanovalcev pa jim na pomoč priskočijo tudi gasilci. »Največji izziv so večposteljne sobe, kar pomeni, če zboli en stanovalec, bodo zagotovo tudi drugi v tej sobi,« pravi Černijeva, ki poudarja izjemen trud zaposlenih, ki imajo po 12-urni delovnik.

Omogočili bodo obiske

»Testiramo se vsi vsak teden in priznam, čakanje na rezultate testiranj nas vse skupaj vedno znova spravlja v stres,« odkrito pravi Černijeva. Navkljub razmeram v domu želijo ostati pozitivni in razmišljajo, kako stanovalcem in njihovim svojcem omogočiti decembrska srečanja v živo. Tako naj bi že sredi decembra v posebnem prostoru ob posebnem protokolu omogočili obiske svojcev tistih stanovalcev, ki so covid-19 preboleli oziroma se niso okužili.

Dom posluje likvidno, saj so spomladi zaradi stroškov, ki so nastali zaradi korona virusa, postavili na stran vse nenujne investicije. Zaenkrat imajo zaščitne opreme dovolj, skrbijo pa za redno dobavo nitritnih rokavic, ki jih občasno ni na trgu in zaščitnih kombinezonov. Država bo domovom sicer povrnila stroške zaradi korona virusa, vendar bodo denar videli šele v začetku naslednjega leta.

Nove okužbe v Preboldu

Bolj prijetne novice prihajajo iz Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje, kjer so še naprej zdravi vsi, nam je potrdila zdravnica Darja Logar. Imajo pa na novo okužene v Preboldu. Okužen je namreč en zaposleni in štirje oskrbovanci.

Namesto želenega upada, porast okužb

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...