24 C
Trbovlje
torek, 28. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Zagorju aktivno okuženih že več kot 200, še vedno porast v...

V Zagorju aktivno okuženih že več kot 200, še vedno porast v DSO

Celotna lokalna skupnost je priskočila na pomoč DSO Polde Eberl Jamski na Izlakah, ko so se začele prve okužbe. Včeraj so izvedli ponovno testiranje stanovalcev in zaposlenih, rezultati so bili slabši od pričakovanih. 

Okuženih 41 stanovalcev in 25 zaposlenih, štirje umrli

Edina pozitivna vest je, da so pozitivni stanovalci vezani na eno žarišče in se okužba, vsaj tako upajo v domu, ne širi po drugih delih doma.

Pozitiven rezultat je imelo 13 stanovalcev in 8 zaposlenih. Svojce stanovalcev s pozitivnim brisom so že obvestili, stanovalci pa so bili premeščeni v rdečo cono. Trenutno je v zagorskem domu aktivno okuženih 41 stanovalcev in 25 zaposlenih.
“Večina stanovalcev se dobro počuti in nimajo izraženih znakov bolezni in se po predpisani izolaciji vrnejo v svoje sobe. Tako je ozdravelo in zapustilo rdečo cono že 17 stanovalcev. Tudi jutri pričakujemo, da bo rdečo cono zapustilo večje število stanovalcev, ki so brez znakov bolezni prestali obdobje izolacije.” so sporočili z doma, kjer žal poročajo tudi o štirih stanovalcih, ki so boj z virusom izgubili.
Dodatna težava je vsekakor tudi kadrovska, se pa trudijo, da bi tudi s pomočjo prostovoljcev zagotovili stanovalcem ustrezno oskrbo in nego. Tako ekipa doma vztrajno in pogumno pravi: “Kljub vsemu s pogumom in srčnostjo vztrajamo in se z vsemi ukrepi trudimo zajeziti nadaljnje širjenje okužbe.”

V Zagorju presegli število 200

Žal pa je slika števila okužb še vedno najslabša v Zagorju. Po današnjih podatkih covid sledilnika (to so podatki za 24. november) je v Zagorju število okužb prvič preseglo številko 200.
Najmanjša slovenska regija beleži 562 aktivnih okužb, pri sosedih v Posavju, torej v Radečah imajo trenutno 30 aktivnih okužb.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Janez Janša na “raufnk” ja, pred medije ne

Po tem, ko se je predsednik vlade Janez Janša v sklopu vladnega obiska že včeraj mudil v Zasavju in splezal na najvišjo zasavsko atrakcijo...