-- OGLAŠEVANJE --

Stavka v Zasavju: Je zdaj res zaključena?

Zasavske upravne enote so v tem tednu prekinile s stavkovnimi aktivnostmi in pričele z nemotenim delovanjem. Preverili smo, ali v teh dneh beležijo kaj večji obisk ter potrebo po rezervaciji termina.

-- OGLAŠEVANJE --

Spomnimo, v začetku leta se je začela vseslovenska stavka upravnih enot, kateri so se pridružile enote v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku, kasneje še Litija. O razlogih za stavko smo pisali TUKAJ. Po nedavnem podpisu sporazuma, s katerim jim je Vlada Republike Slovenije zagotovila uvedbo novih delovnih mest in odpravo plačnih nesorazmerij, povečanje števila zaposlenih, fleksibilnost glede izobrazbenih zahtev ter nagrajevanje za povečan obseg dela, so v tem tednu vse enote pričele z nemotenim delom.

Da so bili vsi za podpis sporazuma, nam je povedala Melita Hribernik iz hrastniške enote, kjer so že prej napovedali, da bodo vztrajali do konca. “Sicer smo si prizadevali za bolj konkretne rešitve, ampak vseeno vzeli tisto, kar so nam ponudili, da je ta kaos zdaj mimo. S tem pa še ni konec boja,” je poudarila sindikalistka. Jeseni bodo prejeli še merila in kriterije za delovno uspešnost, kjer bodo videli v kolikšni meri bo sporazum ugoden za zaposlene. “Borili se bomo, da bodo tisti, ki imajo najmanj, od tega sporazuma imeli kakšno korist”.

Naročanje zaenkrat ni potrebno

Zaposleni in uporabniki UE Litija so zadovoljni, da so v tem tednu vzpostavili normalno poslovanje, nam je zaupal načelnik litijske enote Aleš Ahčin. V njihovih oddelkih trenutno ni pretirane gneče, zato niso vzpostavili sistema naročanja. V kolikor bo v prihodnosti potrebno, bodo vzpostavili rezervacijo termina.

Sistema naročanja niso uvedli niti v enotah v Zagorju, Trbovljah in Hrastniku, kjer so nam povedali, da pretirane gneče ni.

Sorodni članki:

Upravne enote napovedujejo zaostritev stavke, tudi v Zasavju

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --