-- OGLAŠEVANJE --

Prenova športnega parka na Logu proti sklepnemu delu

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik je v preteklem letu pričela s postopno prenovo športnega parka na Logu, in sicer z ureditvijo atletske steze in ostalih atletskih površin na stadionu, po napovedih pa bo v roku meseca dni izvedenih še zadnjih nekaj del, ki so povezana z novo pešpotjo pod stadionom, z asfaltiranjem in z vgradnjo tartana.

Obstoječa atletska steza je bila dotrajana in potrebna temeljite obnove. Atletska steza in ostale atletske površine se bodo že kmalu prenovile po sistemu tartan.

Ob tem pa bodo, kot so pojasnili na Občini Hrastnik, predhodno poskrbeli za ustrezno pripravo podlage, kar pomeni izkop, tampon in drenažni asfalt. Steze bodo zaključene z robnikom z gumiranim zgornjim robom.

Funkl pozdravlja zavedanje občanov glede lastnega zdravja

Športni park na Logu bo po igralih pridobil drugo pomembno novost, to je tartansko progo za tek.

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl je ob tem poudaril, da “gre za eno največjih investicij v športno infrastrukturo v Hrastniku in s tem za pomembno pridobitev za vse Hrastničanke in Hrastničane, ki stadion uporabljajo za šolske namene, organizirane treninge ter za rekreacijo.

Skrb za zdravje je vsekakor pomembna za občino Hrastnik, zato smo na občini veseli, da v zadnjem času vse več ljudi teče, kolesari, hodi v hribe ali se ukvarja s kakšnim drugim športom.”

Glavnina že postorjena, sredi marca proti zaključku del

“Do sedaj se je na osnovi projektne dokumentacije PZI uredila geodetska izmera, izkop celotne obstoječe steze, odvodnjavanje ter položitev notranjih kanalet in zunanjih robnikov ter vgradilo tampon v primerni zbitosti z dobro vodopropustnostjo in postavilo jamo za skok v daljino,” so odgovorili z Občine Hrastnik in dodali, da so omenjena dela potekala od začetka novembra 2021 in da so skoraj v celoti končana.

Poleg te investicije se hkrati ureja tudi nova pešpot pod stadionom, ki bo povezovala športni park s parkom pod Domom starejših Hrastnik. Po odprtju asfaltnih baz, predvidoma 15. marca, pa se bodo dela nadaljevala z vgradnjo drenažnega asfalta v dveh slojih v debelini 5 + 3 cm in vgradnjo sintetične podlage – tartana.

Investicija krita iz dveh razpisov in hrastniškega proračuna

Celotna investicija projekta skupaj z izdelavo projektne dokumentacije znaša 330 tisoč evrov. “Za omenjeno investicijo se je kandidiralo na dveh razpisih, in sicer skupaj z Javnim zavodom za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik (KRC Hrastnik) na Fundaciji za šport, kjer je KRC Hrastnik pridobil sredstva v višini dobrih 49 tisoč evrov, Občina Hrastnik pa je uspešno kandidirala še na javnem razpisu za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih površin v letu 2021 Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in pridobila sredstva v višini skoraj 23 tisoč evrov,” so podrobneje razkrili tudi finančne vidike naložbe.

Fotografije stadiona: KRC Hrastnik

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Takšen naj bi bil prenovljen Športni park na Logu

FOTO: Slavna vila in kompozicija vlaka v obliki otroških igral

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Župan ogorčen! Kdo krade rože z mostu?

Pred hrastniškim občinskim praznikom vsako leto poskrbijo za zasaditev in ureditev zelenic ter gredic po občini. A tokrat je to nekoga zmotilo ... Ponoči so...
-- OGLAŠEVANJE --