-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Slavna vila in kompozicija vlaka v obliki otroških igral

-- OGLAŠEVANJE --

Ob Osnovni šoli heroja Rajka v Hrastniku so “zrasla” nova igrala, ki so bila na celotnem območju hrastniške občine še kako potrebna in zaželena, saj prav veliko možnosti za (kakovostno) igro na prostem otroci do sedaj niso imeli.

K investiciji izgradnje otroškega igrišča v podobi Vile de Seppi je pristopila Občina Hrastnik, tudi s pomočjo donatorjev- in projekt, katerega skupna ocenjena vrednost je 85 tisoč evrov, se je uspešno izvedel. Tabla pisanih barv že na “vhodu” otroke in odrasle opominja na pravilno uporabo igral, medtem pa v oči pade že sama oblika otroškega igrišča in tla v kombinaciji lesa in umetnega materiala.

Gibalno oviranim pisana na kožo

Za močan lokalpatriotski naboj so poskrbeli že v idejni zasnovi, saj je igrišče oblikovano v slogu hrastniške graščine Vile de Seppi, ki je s slogom italijanskega Miramara vnesla nekaj posebnega v zasavsko mesto. In tudi igrala so nekaj posebnega, saj vsebujejo kar nekaj didaktičnih elementov, ki bodrijo otroke h gibalnemu in tudi miselnemu razvoju, obenem pa element vlaka opominja na kompozicijo, ki je leta 1849 prvič peljala mimo Hrastnika in se preko železniške povezave iz revirjev povezala v svet. Pomembna pridobitev se na že priljubljenem zbirališču vrteških in šolskih otrok nahaja tudi z vidika razvojno drugačnih – sodobno centralno otroško igrišče se namreč ponaša s prvo certificirano gugalnico v mestu za gibalno ovirane otroke.

V prijateljstvo in domačnost tudi s cvetjem

ZON je pokukal v svet otroške igre ravno v času, ko so bili že vidni prvi znaki sobivanja najmlajših z naravo: cvetoča gredica, katero je vrtnarka ravno uredila, lovorikovci in novo drevo, kot simbol rasti in življenja, ki se odlično sklada z okoljem, v katerega je umeščeno. Na Občini Hrastnik so nove pridobitve seveda veseli, “predvsem zaradi novih prijateljstev, ki se bodo sklepala tekom igre in razvoja individualnih ter skupinskih gibalnih sposobnosti, kar je največ in najbolj dragoceno, česar se tudi danes odrasli najraje spominjamo iz otroških dni,” je sodobno in hkrati nostalgično povedal župan Marko Funkl.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --