24.5 C
Trbovlje
petek, 19. avgusta 2022
ZON.siAktualnoPolicija v parku predlagala videonadzor, občina raziskuje možnosti

Policija v parku predlagala videonadzor, občina raziskuje možnosti

Po vandalizmu na trboveljski tržnici, uničevanju električnih koles, so se nepridipravi lotili še parka pred pošto t.i. Parka kulture. Občina je podala predlog za pregon, policisti pa iščejo storilca oziroma storilce, ki so povzročili za 2000 evrov škode v omenjenem parku. Policija bi namestila kamere, na občini še preverjajo možnosti. 

Prispevek TUKAJ

Prijav o poškodovanju stvari na omenjeni lokaciji sicer v zadnjih letih ni bilo, sporočijo s policije. Smo pa mi poročali o dveh incidentih v zadnjih petih letih, ko so nepridipravi uničevali območje. Tudi policisti so pri rednih kontrolah po mestu zaznali, da so na lokaciji pod pošto vedno znova različni odpadki, ter da se tam tudi zbirajo posamezniki, katerim so zasegli prepovedano drogo. V zadnjem času opažajo porast problemov povezanih s prometom s prepovedanimi drogami na lokaciji “Parka kulture”, torej pod pošto. Z namenom preprečevanja tovrstnih pojavov so trboveljski policisti na navedeni lokaciji poostrili nadzor.

Občina sicer ni potrdila, da bodo kamere dejansko namestili, so pa odgovorili: “Glede namestitve videonadzora na omenjeno območje še preverjamo možnosti namestitve.”

Kaj pravijo na varnostnem sosvetu?

Na zadnjih treh sejah varnostnega sosveta je predstavnik policijske postaje tudi vsakokrat poudarjal pomen samozaščitnih ukrepov na mestih, kjer prihaja do tovrstnih pojavov, ter svetoval možne samozaščitne ukrepe. Tudi v primeru poškodovanja koles, tako kot na območju pred pošto je trboveljski komandir svetoval uvedbo videonadzora, med drugim tudi na novourejenem območju Ledenice. “Saj bi skupaj lahko že predhodno preprečili tovrstne pojave,” pravijo na PU Ljubljana.

Poleg videonadzora so predlogi policije tudi dodatna osvetlitev javnih krajev, omejitev dostopa v določenih urah, omejitev dostopa z vozili ter reden nadzor redarjev.

Pred dvema letoma so se v Trbovljah pojavljale težave na tržnici, kjer so uničevali tržniški inventar. “Policijska postaja Trbovlje je predlagala, da se namesti močnejša stropna svetila in da se pretehta možnost uvedbe videonadzornega sistema. Upravljalec tržnice je namestil močnejšo osvetlitev in že sama osvetlitev je prispevala k upadu kršitev javnega reda in miru,” so prepričani trboveljski policisti, ki so se leto kasneje lotili problema uničevanja električnih koles. Zaradi videonadzora so uspešno preiskali kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari. Danes se soočajo s problemi v Parku kulture, zato so policisti občino pozvali k namestitvi videonadzora.

FOTO: Vandali v Trbovljah “brez meja”

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V podjetju vzel plačilno kartico in zapravil 2000 evrov

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi V ponedeljek so na Opekarni obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, v...
X