4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Pogorela kuhinja lokala na trboveljskem kopališču

FOTO: Pogorela kuhinja lokala na trboveljskem kopališču

Nekaj čez deveto uro zvečer je bilo v Ulici Sallaumines v Trbovljah zaznati vonj po zažgani plastiki. Tudi spremljajoč dim je potrjeval, da je nekje na Bazenu Trbovlje prišlo do požara. Aktivirani so bili gasilci iz PGD Trbovlje.

“Regijski center za obveščanje nas je o požaru obvestil ob 21:17. Po prvih podatkih smo bili obveščeni o smradu po plastiki na območju okoli bazena. Po prihodu na kraj je bilo ugotovljeno, da gori v gostinskem lokalu,” opisuje sinočnje dogajanje Anžej Sticher, poveljnik PGD Trbovlje-mesto.

Na kraju je bilo prisotnih 17 gasilcev s štirimi vozili, v pripravljenosti je bilo še dodatnih 11 gasilcev. Z intervencijo so zaključili okoli pol polnoči, na kraju so bili prisotni tudi trboveljski policisti.

Po podatkih gasilcev je do požara prišlo v kuhinji gostinskega obrata, točen izvor in vzrok požara ugotavljajo policisti.

Občani preprečili večjo škodo

Hitra reakcija očividcev je preprečila najhujše. Prvi mož trboveljskih operativcev je poudaril pomembno vlogo bližnjih stanovalcev: “Pri včerajšnji intervenciji gre zahvala občanom, da so ob ugotovitvi vonja po zažgani plastiki, nemudoma obvestili Regijski center za obveščanje Trbovlje. Ob našem prihodu na kraj požar še ni bil popolnoma razvit, s tem pa je bila preprečena tudi velika gmotna škoda.”

Sinočnji požar naj bo šola v luči preventive

Kot napotek PGD Trbovlje-mesto vsem občanom svetuje previdnost ob zapuščanju stanovanj in drugih skupnih prostorov. Vedno se prepričajte da so vse električne naprave izklopljene, saj lahko zaradi pregrevanja hitro pride do neljubega dogodka. Prav tako naprav za kuhanje ali ogrevanje nikoli ne puščajte brez nadzora, saj nam lahko že en telefonski klic odvrne pozornost od dela, ki smo ga opravljali, kar pa lahko hitro privede do nesreče.

SORODNI ČLANKI:

Občina oddaja gostinski lokal, ki mu je že določila tudi ime!

Spet prazen lokal na Sallauminesu

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...