-- OGLAŠEVANJE --

Po težavah z izvajalci bodo dom upokojencev vendarle obnovili

-- OGLAŠEVANJE --

Po težavah, ki so jih imeli v Domu starejših občanov Polde Eberl-Jamski Izlake z izvajalci za preureditev negovalnega dela doma, so zdaj vendarle podpisali pogodbo za gradbena-obrtniška dela. Vrednost investicije za ureditev 70 sob je 2,8 milijona evrov, poteka pa še javno naročilo za izvedbo in montažo opreme. 

Javno naročilo za izvedbo gradbeno-obrtniških del so morali zaradi odstopa od podpisa pogodbe izbranih izvajalcev, ki je bil posledica negotovih razmer na področju gradbeništva zaradi vojne v Ukrajini, ponoviti kar trikrat, je pojasnila direktorica Doma upokojencev Izlake Mateja Černi. Zadnje javno naročilo so tako objavili konec maja, pogodbo pa so podpisali sredi tega meseca s podjetje Ande inženiring iz Ljubljane, potem ko jim je ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve odobrilo podaljšanje roka za izvedbo projekta do 30. septembra 2023.

Varnejše okolje za stanovalce in zaposlene

Investicija bo za približno 7 odstotkov višja od vrednosti, ki so jo načrtovali v investicijskem programu julija 2021, pojasnjuje Černijeva in dodala, da bodo morali to kriti sami. V domu bodo sicer preuredili negovalni del, kar zajema okrog 70 sob s skupnimi sanitarijami, med njimi tudi 8 več posteljnih sob, v eno- in dvoposteljne sobe z lastnimi sanitarijami. S tem bodo zagotovili varnejše bivalno okolje za stanovalce in svojce ter varnejše delovno okolje za zaposlene, pravi Černijeva: “Izboljšanje bivalnega standarda stanovalcev z odpravo več posteljnih sob in z ureditvijo sanitarnih prostorov za vsako sobo bo zagotovilo preprečevanje širjenja morebitnih okužb oziroma njihove zajezitve v primeru izbruha nalezljivih bolezni”. 

V sklopu prenove se bodo izvedla vsa potrebna gradbena dela, zamenjala se bo vsa instalacija, vgradilo se bo prisilno prezračevanje z rekuperacijo, zamenjalo se bo stavbno pohištvo in notranja oprema, prenovil se bo tudi ovoj stavbe. “Predvidevamo, da bo prenova končana konec avgusta naslednje leto,” pravi Černijeva, na vprašanje, kako bodo v tem času prilagajali delo in bivanje uporabnikov doma, pa odgovarja, da bodo morali vsi skupaj nekoliko potrpeti. Gradnja bo namreč potekala v treh fazah. V prvi fazi se bo prenavljal trakt A v vseh treh nadstropjih in ta prenova naj bi trajala nekako do konca letošnjega leta, druga faza in tretja faza v traktih B in C pa bosta potekali naslednje leto. 

“Stanovalce bomo v času prenove iz posameznih traktov preselili v več posteljne sobe ter v novo enoto, ki smo jo uredili že v začetku letošnjega leta v pritličju, kjer se je nahajal bazen, ki zaradi neustrezne in zastarele bazenske tehnike ni obratoval že od leta 2019. Ko bo določena faza končana, se bodo lahko stanovalci preselili v nove prostore,” je pojasnila direktorica doma starejših občanov, ki se nadeja potrpežljivosti in razumevanja tako s strani stanovalcev, svojcev kot tudi s strani zaposlenih.

SORODNI ČLANKI:

3 milijone za prenovo sob iz večposteljnih v eno ali dvoposteljne

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --