21.3 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2Zamolčala, da je okužena delavka vrtca BILA v vrtcu!

Zamolčala, da je okužena delavka vrtca BILA v vrtcu!

Tako Vrtec Hrastnik kot občina sta pred dnevi sporočila novico, da je ena okužena delavka vrtca, vendar pa je bila po okužbi na dopustu in ni bila v stiku z otroki ali delavci vrtca. Pa je ravnateljica pomembno dejstvo zamolčala. 

Bralka nas je obvestila, da kljub zagotovilom da okužena zaposlena iz hrastniškega vrtca ni bila v stiku ne z sodelavkami, ne z otroki, to ne drži. Po okužbi naj bi prišla v vrtec, na srečanje k ravnateljici.

In smo še enkrat preverili pri ravnateljici Maji Petan Majcen, z informacijo, da naši viri trdijo drugače. Pa je odgovorila: “Omenjena delavka, ki sicer koristi LD, se je v torek, dne 7. 7. 2020 res oglasila pri meni v pisarni, zadržala se je manj kot 15 minut (ni bil sestanek).” Nadalje ravnateljica še trdi, da sta obe nosili masko in držali zadostno razdaljo. “Po odhodu iz pisarne je pri stranskem izhodu zapustila stavbo vrtca in ni bila v stiku z otroki, niti strokovnimi delavci.”

Izgovor, da ne staršem, ne javnosti ni povedala, da je oseba okužena s koronavirusom bila v prostorih vrtca in celo v ravnateljičini pisarni pa je, da naj bi delavka pristojnim službam posredovala to informacijo, a so ti ocenili, da ni potrebe po nadaljnjih ukrepih. Potemtakem pa je očitno sklepala, da je bolje da svoje druženje zamolčita.

Popolno nasprotje ravno povedanega pa je recimo okužba v Trbovljah, kjer je okužena oseba bila v Mladinskem centru (danes ZMŠT) in so takoj po pridobljeni informaciji zaprli zavod in lokal, obvestili javnost – vmes pa bodo temeljito počistili in razkužili vse prostore.

In kaj na vse to pravi župan Hrastnika?

Občina Hrastnika je namreč obvestilo vrtca brez ključnih informacij posredovala medijem in javnosti. “O tem, da bi bila okužena delavka v času okužbe pred znanimi rezultati v stavbi vrtca in se je sestala z ravnateljico smo iz anonimnega vira izvedeli šele danes zjutraj, ko smo informacijo preverili pri ravnateljici ter takoj odredili tudi odvzem brisa” je odgovoril župan, ki je bil ob informaciji vidno razburjen, saj – kot vemo – Hrastnik postaja drugo Šmarje pri Jelšah. Virus je že začel svojo pot po domu starejših, kaj če se nadaljujejo še med najmlajšimi?

Rezultat testiranja ravnateljice bo znan danes dopoldan.

DODANO 11:30; Bris ravnateljice vrtca je negativen, so sporočili z občine.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...