-- OGLAŠEVANJE --

“Otroci nas držijo pokonci” že peto leto, sodelujočih pa vedno več

-- OGLAŠEVANJE --

Akcijo, ki poteka letos že 5. leto, organizirajo v Vrtcu Trbovlje s sodelovanjem DPM Trbovlje in ob podpori občine Trbovlje. Obseg je vsako leto, zaradi boljše prepoznavnosti, večji in je v akcijo poleg šol, vrtcev in društev, znotraj in tudi izven občine Trbovlje vključenih tudi vse več družin z otroci. Želja je s skromno, iskreno mislijo otrok, doseči čim več ljudi, ki bi sicer praznične dni preživljali sami, osamljeni.

Risbice se ustvarijo ob pogovoru

Otroke v vrtcih, šolah, družinah ob ustvarjanju risbic usmerjajo teme pogovorov na medgeneracijsko in medvrstniško učenje, povezovanje na to kaj sploh prazniki so in kakšne so naše želje, kaj drug drugemu želimo, kaj je sreča, kako si lahko pomagamo, kdo so tisti s katerimi se ne srečujemo pogosto, kdo so prijatelji, kako je s starostniki, osebami s posebnimi potrebami in njihovimi željami ter kaj jim želimo kot družba ali posameznik.

Reakcije prejemnikov so neprecenljive

Odzivi prejemnikov risbic so največkrat spontani nasmehi, objemi in zahvale neposredno ob predaji risbic in obisku, ko se z drobno gesto dotakneš nekoga tam globoko v srcu. Seveda pa se razveselijo risbic in iskrenih želja otrok tudi tisti, ki jim risbico prinese poštar ali pa so deležni videoposnetka z lepimi željami otrok.

Tako so na primer v obdobju korone v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje in Delavsko godbo Trbovlje, zaradi takratnih omejitev stikov, ustvarili video in ga skupaj z risbicami delili z oskrbovanci Doma upokojencev Franc Salamon ter na spletnih omrežjih. »Odziv je bil res prekrasen. Polno zahval, pohval in zgodb o polepšanih praznikih« se spominja Manja Vozel, pomočnica ravnateljice Vrtca Trbovlje in doda da te “reakcije” res na prvi pogled niso velike, a so najtoplejše in se dotaknejo najglobljih kotičkov duš ljudi, ki soustvarjajo to zgodbo.

V preteklosti so z risbicami oziroma prazničnimi paketki, ki so jih obogatili preko CSD Zasavje (enota Trbovlje), razveselili oskrbovance Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje, uporabnike Varstveno delovnega centra Zasavje, uporabnike centra RKS območnega združenja Trbovlje, idr..

SODELUJTE: “Samo otroci nas držijo pokonci”

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --