-- OGLAŠEVANJE --

Obeta se največja kulturno rekreativna litijska prireditev

-- OGLAŠEVANJE --

V soboto, 27. maja 2023 bo v Litiji tradicionalni, že deseti, Litijski tek – največja rekreativna prireditev v občini Litija. Litijski tek organizira Javni zavod za kulturo mladino in šport Litija kot eno osrednjih prireditev ob prazniku Občine Litija. Začetek prireditve bo ob 8:30 na štartno-ciljni ravnini v starem mestnem jedru Litije na Valvazorjevem trgu.

Tokratni Litijski tek bo potekal v različnih kategorijah in razdaljah od centra Litije po slikoviti naravi ob reki Savi proti Pogoniku in nazaj. Dolžina proge bo odvisna od kategorije, od 200 metrov (promocijski tek predšolskih otrok) pa vse do 10 kilometrov za bolj izkušene tekače. Organiziran bo tudi tek za osnovnošolce. Ti bodo v različnih kategorijah tekli na razdaljah od 400 do 1000 metrov, srednješolci pa na razdalji 3600 metrov. Organiziran je tudi skupinski tek ekip na razdalji 5600 metrov. Osrednji dogodek dneva bo tek na 10 kilometrov za vse starostne kategorije. Vsi udeleženci teka dobijo praktično nagrado, najboljši prejmejo medalje, najboljša ekipa in šola pa tudi prehodni občinski pokal Litijskega teka.

Idilična trasa ob brežini reke Save

Na uradni spletni strani litijskitek.si si lahko ogledate predstavitveni video trase teka in foto utrinke preteklih tekov. Trasa teka bo enaka kot v preteklih letih. Cesta med Litijo in Pogonikom je popolnoma obnovljena in nudi tekačem še več spodbude in ugodja med tekom.

Prijave na tek na 10 kilometrov, ekipni tek, tek osnovnošolcev in srednješolcev sprejemajo do 19.5.2023 na spletni strani litijskitek.si. Možne so tudi prijave na dan tekmovanja med 7.00 in 8.00. Prijave na tek predšolskih otrok in učencev prve triade niso potrebne. Za večino tekačev je udeležba na teku brezplačna – vse informacije na spletni strani litijskitek.si.

Bogat spremljevalni program

Vzdušje na dogodku bodo soustvarjali plesalci in plesalke Športnega društva NLP, ki bodo izvedli plesno točko pred vsakim posameznim štartom. Poleg njih bodo – kot vselej doslej – glasne tudi navijaške skupine ekip društev, zavodov in podjetij. Na prireditvenem prostoru v starem mestnem jedru Litije bo poskrbljeno tudi za dodatno ponudbo. Na stojnicah se bodo predstavili različni ponudniki izdelkov in storitev, povezanih s tekom in zdravim načinom življenja. Za slednjega boste lahko poskrbeli tudi tako, da si boste na stojnici Društva diabetikov Litija in Šmartno pri Litiji izmerili krvni sladkor in vsebnost kisika v krvi.

Tekaški dogodki za najmlajše

V mesecu maju in juniju bodo v okolici šol in vrtcev v Litiji in Šmartnem pri Litiji potekali razširjeni program Litijskega teka – tekaška tekmovanja otrok in mladih. Na njih bo ponovno sodelovalo več kot 2.000 udeležencev. Tekaški dogodki ob šolah in vrtcih so bili prvič izvedeni v letu 2021, ko čas epidemije ni dopuščal organizacije javnega dogodka z osrednjim tekom. Tekmovanja na šolah in po vrtcih so se izkazala kot odličen vzvod popularizacije rekreativne vadbe v naravi, ki postaja vedno bolj pomembna za vse generacije, zlasti pa za otroke in mladino.

Cilj Litijskega teka 2023 je ponovno združiti športne navdušence v zdravem rekreativnem duhu. Za letošnjo 10. izvedbo teka organizatorji pričakujejo veliko število prijavljenih. Upajo tudi na spodbudne vremenske razmere.

Litijski tekač Dušan za svoj 70. rojstni dan načrtuje ultramaraton

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --