19.2 C
Trbovlje
nedelja, 1. avgusta 2021
ZON.siAktualnoNajvečji rally starodobnikov tudi čez Zagorje

Največji rally starodobnikov tudi čez Zagorje

Prvič v Sloveniji, tudi čez Zagorje.

Tradicionalni že 6. Rally PEKING TO PARIS bo prvič potekal tudi po naši državi in to 3 dni od 11.7. do 13.7. 2016. V Slovenijo bodo vozniki vstopili iz Madžarske v Prekmurju, potovali skozi Mursko Soboto do Maribora. Drugi dan pa jih bo pot vodila preko Pohorja do Velenja, Vranskega, Ivančne Gorice, preko Krima do Bistre in nato do Ljubljane. Tretji dan pa bo štart v Ljubljani in nato preko Škofje Loke do Dražgoš in Krope ter naprej proti Italiji, kjer bodo zapustili Slovenijo.

Trenutno se starodobniki vozijo čez Litvo, v Sloveniji pa jih pričakujemo prihodnji teden.

rally starodobnikov1Rallyja se bo po besedah slovenskih organizatorjev udeležilo okrog 115 posadk iz več kot 25 držav iz vseh kontinentov. Sodelovala bodo starodobna vozila od 1915, 1917, 1923, pa vse do 1975.

»S tem projektom želimo čim bolje promovirati lepote Slovenije in predvsem kraje skozi katere se bodo peljali oziroma se ustavljali« je zapisal Ferdinand Pobrežnik v imenu organizatorjev, ki obljubljajo enkratno priložnost tako za promocijo Slovenije, kot za ljubitelje starodobnih vozil, ki si bodo lahko ta stara, zelo dobro ohranjena vozila tudi ogledali od blizu.

Javna prireditev bo  potekala tudi po cestah v občini Zagorje, in sicer – 12.07.2016 (torek) med približno 13.30 in 15.30 uro. Prireditev poteka izključno po javnih cestah, ob nemotenem prometu in ob upoštevanju vseh cestno prometnih predpisov.

Starodobnikom lahko sledite tudi preko spleta (http://peking2paris2016.no/#frontPageMap).
Starodobnikom lahko sledite tudi preko spleta (http://peking2paris2016.no/#frontPageMap).

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toča in neurje, najslabše v Zagorju in Trbovljah

Več gasilskih enot so morali aktivirati trboveljski in zagorski gasilci. Poleg neurja je škodo povzročala tudi toča. Nekatera območja so ostala brez elektrike. Več v...