4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoNajprej krožišče, nato dela okrog tržnice

Najprej krožišče, nato dela okrog tržnice

Po tem, ko je bila s preureditvijo in prenovo pokritega dela hrastniške tržnice prvega dela projekta ‘Prenova tržnice Hrastnik’ zaključena, se počasi nasmiha že nadaljevanje del, katerega predmet bo predvsem ureditev okolice. 

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl to potrjuje: “Druga faza je pripravljena, je izrisana,” in nadaljuje, “je pa res, da bo povezana z urejanjem državne ceste in z ministrstvom za infrastrukturo imamo načrt, da ta projekt naslednje leto umestimo v državni proračun. Enako velja tudi za izgradnjo krožišča in ko se bo le-to umestilo v sam prostor, bomo seveda nadaljevali z drugo fazo.”

Projektantska ocena vrednosti del znaša 250 tisoč evrov, hrastniški župan pa se ob tem nadeja uspešnega sodelovanja na katerem izmed evropskih razpisov.

Papirji so, kaj sledi?

Tržnica Hrastnik

Sedaj, ko je projektantska dokumentacija zaključena, morajo preprosto počakati umestitev krožišča v samo območje, ki pa je pomembno tudi, ker naj bi cesta iz enega od izvozov vodila proti bodočemu domu starejših na Leši (kar je tudi eden od prioritetnih projektov Občine Hrastnik) ter predstavljala eno od dostopnih poti do težko pričakovanega objekta. Župan ocenjuje, da bo prav krožišče še dodatno poživilo sam center Hrastnika. Z Direkcijo RS za infrastrukturo se bo potrebno prehodno uskladiti glede načrtovanega krožišča na tržnici, preden pristopijo k sami izvedbi projekta – predvidoma v letu 2022.

Kaj prinaša nadaljevanje del?

V sklopu projekta je predvidena zunanja ureditev ploščadi pred objektom, kjer se nahaja tržnica, ter zamenjava dotrajane nadstrešnice ob objektu, sporočajo iz hrastniške Občine, in dodajajo, da bo potrebno izdelati novelacijo projekta za izvedbo del (PZI), zaradi povečanja cen na trgu za gradbena in instalacijska dela.

“Vidim, da je tržnica resnično postala prostor, ki ga ljudje obiskujejo in mislim, da so tudi kmetje kot ponudniki izdelkov zadovoljni, da delujemo v smeri razvoja in nadgradnje preko prenovljene podobe tržnice,” sklene Funkl.

SORODNI ČLANKI:

2x krožišče v Hrastniku, letos rušenje ob cesti na Dolu

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...