-- OGLAŠEVANJE --

Najnovejši rentgen za slikanje skeleta in še nov aparat za ortopan

-- OGLAŠEVANJE --

S prejšnjim tednom je ZD Litija bogatejši za prenovljene prostore z novimi najsodobnejšimi aparati za rentgensko slikanje skeleta in ortopan. Z najnovejšo digitalno tehnologijo bodo pacientom zagotavljali največjo varnost pred sevanji ter vrhunsko kvaliteto posnetkov.

Direktorica ZD Litija Jožefa Kežar je prepričana, da »gre za dve pomembni investiciji, s katerimi bomo občanom in občankam obeh občin omogočili boljše  RTG obravnave pri zobozdravstvenih ter zdravstvenih storitvah.«

Pred postavitvijo novih naprav pa je bila potrebna prenova prostora. V začetku avgusta so se lotili del, ki so jih pred dnevi tudi zaključili. Skupna vrednost investicije šteje dobrih 380 tisoč evrov.

Aparat za RTG skeleta je najnovejši v tem segmentu rentgenske diagnostike, še pojasnijo v litijskem zdravstvenem domu. Omogoča vse vrste slikanja za potrebe pacientov v ambulantah družinske medicine, otroškem in šolskem dispanzerju, nujni medicinski pomoči ter ortopedski, kirurški in pulmološki ambulanti. Z najnovejšo digitalno tehnologijo bodo pacientom zagotavljali največjo varnost pred sevanji ter vrhunsko kvaliteto posnetkov.

Istočasno so se v ZD Litija odločili za nakup aparata za ortopan, doda direktorica, saj ta omogoča pregledno sliko zgornje in spodnje čeljusti ter del sinusov. Poleg novih aparatov so pridobili še nov računalniški sistem za shranjevanje RTG slik (PACS), preko katerega bo možnost zunanje in notranje povezave dostopa do slik in s tem olajšana komunikacija s pacienti in ambulantami izven lokalnega zdravstvenega doma.

V Litiji nova zdravnica, pot do nje pa “trnova” …

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --