Na Medvednici prvi smučarji že to nedeljo

Včeraj smo poročali o smučanju v Rajski dolini, še eno lokalno smučišče pa bo morda prve smučarje sprejelo že to nedeljo.

0
342
Medvednica leta 2017

Smučarsko društvo Trbovlje čaka le še na večjo pošiljko snega, da bo Medvednica lahko začela z obratovanjem.

Po vremenskih napovedih bo tako smučišče obratovalo že v nedeljo ali pa najkasneje v ponedeljek, nam pove Andraž Hernavs, predsednik smučarskega društva.

Lani 32.000 evrov za investicije

Lansko leto so izvedli veliko investicijo v vlečnico, vredno dobrih 20.000 evrov. Šlo je za obnovo in zamenjavo nekaterih delov vlečnice. Po končanih delih so s strani pristojne službe prejeli varnostno – tehnično poročilo za delovanje vlečnice za naslednjih 15 let.

Lani novembra je smučišče pridobilo še “ratrak”. Pripeljali so ga iz Avstrije, sredstva zanj, v višini dobrih 12.000 evrov, so pridobili od donatorjev in pa iz naslova kredita z odplačevalno dobo 5 let.

Letos težav ne bo!

Povprečno smučišče obratuje 20 – 30 dni na sezono. V preteklosti so se srečevali s tehničnimi težavami, ki so precej zmanjšale število obratovalnih dni. Letos takšnih težav ne bo, pravi Hernavs. Ekipa 14 ljudi, ki so si med seboj že razdelili naloge, bo poskrbela, da bo smučišče z delovanjem začelo takoj, ko bodo to omogočale vremenske razmere.

MIMOGREDE! Spremljajte ZON.si, saj bomo kmalu delili smučarske karte!

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here