-- OGLAŠEVANJE --

Mladi krotilci ognja pripravljajo pravi spektakel

-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah bo potekal gasilsko-mladinski spektakel, v katerem se bo pomerilo 450 tekmovalcev iz vse Slovenije.

Pomerili se bodo v teoriji in praksi

Sandi Lepoša

Mladi gasilski nadebudneži, stari od 6 do 18 let, se bodo pomerili v teoretičnem in praktičnem delu.

Teoretični del sestavljajo testi iz prve pomoči, požarne preventive in zgodovine gasilstva ter nova disciplina, poišči besede, kjer tekmovalci iščejo gasilska besedna gesla v t .i. matriki.

“Posebno zanimiv bo praktični del. Na posebej prirejenih poligonih in rekvizitih se bodo bodoči krotilci ognja merili v hitrostnem vezanju vozlov, navezovali gasilsko orodje ter štafetno tekmovali v različnih gasilskih spretnostih, kot so spajanje cevi na trojak, metanje vrvi v krog, pravilna izbira gasilnika …,” pravi Sandi Lepoša, predsednik
organizacijskega odbora za izvedbo mladinskega državnega kviza.

Državni kviz gasilske mladine bo potekal v soboto, 17. marca, od 10:30 dalje, v telovadnici in učilnicah OŠ Trbovlje. Organizira ga Gasilska zveza Trbovlje.

Obilica spremljevalnih dogodkov

“Nadejamo si vsaj solidnega vremena, saj imamo pripravljenih tudi obilico spremljevalnih dogodkov. Udeleženci si bodo lahko ogledali gasilsko avto-lestev Gasilskega zavoda Trbovlje, enoto reševalnih psov Zasavje, z virtualnimi očali se bodo lahko ‘sprehajali«’ po rudniku in ustvarjali v likovnih delavnicah,” je del pestrega sobotnega dogajanja izdal Lepoša in povabil Zasavce, naj pridejo podpreti mlade gasilce.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --