2.3 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.si1+1=2Maturanti so po dveh letih spet kuhali v živo

Maturanti so po dveh letih spet kuhali v živo

Dijaki Srednje šole Zagorje, programov Gastronomske in hotelske storitve in Gastronomija, so po dveh letih premora zaradi COVID-19 spet opravljali zaključni izpit in poklicno maturo z gosti.

Dijaki tretjih letnikov so v okviru zaključnega izpita na okušanje njihovih jedi povabili upokojene delavce šole in svoje starše. Ti so “poskusili”, kaj so se njihovi otroci v treh letih izobraževanja naučili, medtem ko so upokojeni delavci obujali spomine. Bodoči kuharji so jim pripravili jedi iz ajde, ob pokušanju pa so vsi skupaj v prvi vrsti negovali medgeneracijske vezi, so bili po dveh letih premora z izvedbo mature z gosti zadovoljni zaposleni na zagorski srednji šoli.

Peti letniki so kuhali po špansko

Dijaki petih letnikov so se v okviru Erasmus+ programa tri tedne usposabljali na Tenerifih, zato je bila njihova maturitetna naloga obarvana špansko. Jedi, ki so jih pripravili s pridihom Španije, so okušale svetovalne delavke zasavskih šol, ki so na ta način lahko pobliže spoznale tudi izobraževalne programe Srednje šole Zagorje.

Na Srednji šoli Zagorje pravijo, da sta oba dogodka odlično uspela, da so bili tako gostje kot dijaki s prikazanim zelo zadovoljni in dodajajo, da s tem tudi v praksi dokazujejo, da so šola, ki izobražuje iz življenje za življenje.

SORODNI ČLANKI:

Vse bolj pestri programi na zagorski srednji šoli

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X