-- OGLAŠEVANJE --

Končno prilagoditev nevarnega odseka pri Zgornjem Logu?

-- OGLAŠEVANJE --

Policisti policijske postaje Litija ugotavljajo, da se je prometna varnost lani poslabšala, saj so obravnavali več prometnih nesreč kot leto prej. Ni bilo sicer več smrtnih žrtev, je dejal načelnik PP Litija Gorazd Sinjur, je bilo pa več telesno poškodovanih in več alkoholiziranih udeležcev. Prometna varnost se bo verjetno letos še poslabšala, ocenjuje Sinjur. 

Litijski policisti imajo največ dela z nadziranjem prometa na glavni cesti, njena najbolj problematična točka pa je nadvoz v Zgornjem Logu oziroma odsek od nadvoza proti Gradcu. “Tam je bilo v zadnjem letu največ smrtnih žrtev. Dali smo že nekaj pobud za ureditev nadvoza, ki bi bila za uporabnike manj nevarna. Inšpektorji so že bili na terenu in ugotovili določene nepravilnosti, za katere so tudi odredili, da se jih odpravi,” je pojasnil Sinjur in dodal, da vse pobude pošiljajo na Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI).

Če posluha zanje tam nimajo, opozorijo znova, je še poudaril načelnik PP Litija. Da bodo na nevaren odsek glavne ceste od Litije proti Ljubljani znova opozorili DRSI, je obljubil tudi župan Franci Rokavec, saj je prometnih nesreč na tem koncu res preveč. 

Prijavijo kršitev javnega reda in miru, potem pa nočejo sodelovati

Načelnik PP Litija Gorazd Sinjur.

Občinski svetniki so na zadnji seji sicer Sinjura opozorili na še nekaj njihovih opažanj oziroma pobud občanov, med drugim na prehajanje cestišča iz podvoza z Graške dobrave, kjer ni prehoda za pešce, pa na hitre voznike na Grbinski cesti in zbiranje mladostnikov in “cviljenje gum” na parkirišču pred Lidlom. 

Sinjur je odgovoril, da prehodi za pešce ne morejo biti zarisani vsakih sto metrov ceste, a da je pri omenjenem podvozu z Graške dobrave prečkanje ceste dovoljeno. Tudi tisti del si je namreč ogledal inšpektor, je dodal, tako da policisti pričakujejo, da se bo uredila tudi ta problematika. Kar zadeva Grbinsko cesto in parkirišče pred Lidlom, pa je dejal, da prehitri vozniki na omenjeni cesti niso pravila, ampak bolj izjema, parkirišče pred Lidlom pa, da je zasebno in da bi rešitev morda bile zapornice, vendar je do trgovskega centra več uvozov. “Če nekdo, ki naredi dva kroga in gre, ga policisti ob njihovem prihodu ne bodo več videli, ljudje, ki zadevo prijavijo, pa se potem nočejo več izpostavljati. Na tej točki je stvar za nas zaključena,” pa je o cviljenju avtomobilskih gum pred Lidlom povedal Sinjur. 

Inšpektorat z okrepitvami tudi nad lastnike psov

Želijo si več poostrenega nadzora nad pobiranjem pasjih iztrebkov.

Kar zadeva delovanje inšpektorata in medobčinskega redarstva, je bilo njegovo delovanje lani precej okrnjeno, saj je bila vodja službe Helena Kozlevčar prvih sedem mesecev na bolniškem staležu, oktobra pa je odpoved dala še občinska redarka. Tako so januarja zaposlili dva nova redarja, ki sta ravno opravila usposabljanje in bosta v maju lahko pričela z delom na terenu. 

Občinski svetniki so Kozlevčarjevi našteli številne ideje za nadzorovanje zaparkiranih pločnikov, izpostavili pa so predvsem problematiko pasjih iztrebkov na javnih površinah v središču mesta. Svetnika Dušanka Klančar in Rudi Kozlevčar sta predlagala poostreno akcijo nadzora, kot so jo imeli nedavno v Zagorju, in kaznovanje lastnikov psov, ki za svojimi ljubljenčki ne počistijo. Kozlevčarjeva je obljubila, da se bodo z novima redarjema lotili tudi te problematike in da bodo v prihodnje tudi v Litiji izvajali poostrene nadzore, kot jih že v drugih zasavskih občinah. 

SORODNI ČLANKI:

Pes na povodcu, v žepu pa vrečka za iztrebke, sicer – do 200 evrov kazni

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --