12.7 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.siAktualno200 evrov kazni za pasji 'drek'

200 evrov kazni za pasji ‘drek’

Zasavski redarji bodo poostrili nadzor nad obnašanjem pasjih lastnikov in njihovih ljubljenčkov. Globe so visoke, zato pobirajte pasje iztrebke in vodite pse na povodcu, tam kjer je to dovoljeno.

Vodja Medobčinski inšpektorata in redarstva Zasavje (MIR), Sebastjan Zmrzljak, obvešča občanke in občane, da bodo občinski redarji v okviru svojih pristojnosti v času med 7. in 25. aprilom 2014 opravljali poostren nadzor nad vodenjem psov na javnih površinah na območju občin Trbovlje, Hrastnik in Zagorje ob Savi.

Redarji bodo predvsem pozorni na to, da bodo psi na javnih površinah na povodcih da bodo lastniki sproti odstranili njihove iztrebke ter da spoštujejo prepovedi in omejitve pri vodenju v parkih ali drugih površinah.

Kot nam je pojasnil g. Zmrzljak, redarji do sedaj še niso izdali globe za tovrstne prekrške, so pa izrekali opozorila. Globe pa se razlikujejo glede na občino, v kateri prekršek naredite. Naprimer za nepobrane pasje iztrebke boste v Zagorju plačali 200 evrov, v sosednjih Trbovljah pa le 63 evrov, čeprav naj bi se kmalu z novim odlokom tudi to spremenilo.

Največ opozoril, ki so jih izdali so sedaj, se je nanašalo na vodenje psov po površnih, kjer to ni dovoljeno (npr. Mestni park Trbovlje) ter  nepospravljanje iztrebkov, je za ZON še povedal vodja redarstva Sebastjan Zmrzljak.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...