14.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 18. oktobra 2021
ZON.si1+1=2Letošnji TVU pomeni dober mesec norih vsebin!

Letošnji TVU pomeni dober mesec norih vsebin!

Še malo in začeli se bodo Tedni vseživljenjskega učenja, z njimi pa prihaja tudi Parada učenja 2021. V okviru Zasavske ljudske univerze se bodo med 6. septembrom in 10. oktobrom 2021 v Zasavju odvijale prireditve, povezane z učenjem in izobraževanjem odraslih. Kot regijski koordinator smo skupaj s 53 partnerskimi organizacijami pripravili pester program prek 60 brezplačnih prireditev. Ideja Tedna vseživljenjskega učenja je promocija in širjenje ideje kulture vseživljenjskega učenja v Zasavju.

Učenje je življenje – naj krepi in radosti, se letošnji moto TVU glasi.

Parada učenja 15. septembra 2021 prvič prihaja v občino Zagorje ob Savi in častni pokrovitelj bo zagorski župan Matjaž Švagan. Celodnevni dogodek bo potekal na več ločenih prizoriščih, in sicer na mestni ploščadi, v parku dr. Janeza Drnovška in v športno-rekreacijskem parku Evropark.

15. september 2021: Rdeča nit na Paradi učenja bo: Z vseživljenjskim učenjem in gibanjem do zdravja in vitalnosti.

Dogodek je namenjen vsem generacijam, širjenju kulture vseživljenjskega učenja, spodbujanju socialnega vključevanja v regiji in spodbujanju gibanja vseh generacij.

Glavno dogajanje bo od 9.00 do 12.00 na mestni ploščadi, kjer bo bogat program na odru in stojnicah, saj se bo pelo, plesalo, ustvarjalo …  Z nami bo tudi ambasador učenja Jure Tori s pevko Niko.

V parku dr. Janeza Drnovška bo od 9.00 do 17.00 na ogled slikarska razstava udeleženk tečaja Slikanje za dušo, s svojimi izdelki se bodo predstavile tudi klekljarice, prikazan bo verižni člen kot rezultat uspešnega sodelovanja Erasmus projekta ZLU, LU Jesenice in Vrtca Zagorje …

V športno-rekreacijskem parku Evropark bo od 15.00 do 18.00 organiziranih več gibalnih kotičkov: učna ura nordijske hoje, nogometni kotiček, pilates kotiček … Za malce več adrenalina pa bomo poskrbeli na poligonu pump tracku s pomočjo članov Kolesarskega kluba Zagorska dolina.

 

Na dan Parade učenja bo omogočen voden ogled Virtualnega muzeja rudarstva 4. Dritl. Tudi Zasavski muzej v Trbovljah in Muzej Hrastnik bosta na dan parade odprla svoja vrata, prav tako pa tudi Weinbergerjeva hiša v Zagorju.

Prek 30 sodelujočih organizacij, 20 stojnic, pester program … pridružite se in videli boste, da sta učenje in gibanje zabavna.

Program najdete spodaj:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Druga akcija: kri komunalcev za soljudi

Zaposleni na Komunali Trbovlje so že drugič združili moči v skrbi za sočloveka – leta 2019 se jih je kar 17 pridružilo skupni krvodajalski...