22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoIz Zasavja v svet

Iz Zasavja v svet

Novo glasbeno tekmovanje Slovenska nota je namenjeno vsem neuveljavljenim pevcem znotraj Zasavja in tudi izven njega, ki si želijo stopiti na glasbeno pot.

Festival bo svoj vrhunec doživel konec poletja v Hrastniku. Tekmovalci bodo tekmovali v prepevanju priredb slovenskih hitov, o zmagovalcu pa bodo odločili strokovna žirija in publika. Nagrada za zmagovalca bo snemanje avtorske skladbe v čisto pravem studiu, nam pojasni Nejc Ašič, organizator festivala, ki poteka pod okriljem Mladinskega centra Hrastnik.

Zmagovalec do prve avtorske skladbe

Melodijo in aranžma bo napisal mlad trboveljski glasbenik Rok Hvala, besedilo za pesem pa je bilo izbrano na podlagi pesniško – glasbenega natečaja Nota – besedilo za uglasbitev, ki se je zaključil letos januarja. Zmagovalec Slovenske note bo med tremi različnimi besedili izbral enega in tako dobil svojo prvo avtorsko skladbo, pove Ašič.

Svečana razglasitev

Prva javna predstavitev programa Slovenska nota bo danes, 7. aprila ob 19. uri v prostorih Mladinskega centra Hrastnik, ko bo potekala tudi svečana razglasitev avtorjev zmagovalnih treh besedil.
Z današnjim dnem se hkrati odpirajo tudi prijave pevk in pevcev.  “Kdor rad in dobro poje, je to vsekakor projekt zanj,” so prepričani organizatorji.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...