-- OGLAŠEVANJE --

FOTO: Ne le sramotne, Medijske tudi vse bolj nevarne za bližnje prebivalce in okolje

-- OGLAŠEVANJE --

Športna dvorana, 13 bazenov, slapovi, tobogani, hotel z 200 sobami, za kompleksom pa 17 prestižnih vil. Tako je bilo predstavljeno leta 2021 – nekaj povsem drugačnega pa je danes, v 2024. 

Pred tremi leti na mrzel januarski dan je družba Hoteli in turizem Rogaška d.o.o. lastnika Marjana Krajnca vplačala celotno kupnino – 400.000 evrov za kompleks Medijskih toplic (Več TUKAJ). Še v istem letu so javnosti predstavili ambiciozne načrte (Do potankosti izrisane sobe – TUKAJ), ki naj bi povsem spremenili življenje ob vhodu zagorske doline. Leta 2022 je lastnik s pričetkom rušitve izkazal interes, da se premiki zgodijo. Potem …potem pa se je vse ustavilo. (Več TUKAJ).

Vse bolj nevarno za ljudi in okolico

Bagri, ki so del hotela že podrli so nekaj časa stali na lokaciji, nato pa so še te pospravili. Delno porušen objekt je ostal delno porušen. Celoten kompleks pa vse bolj nevaren za okolico. Da o golazni, ki živi v notranjem in tudi zunanjem bazenu, sploh ne govorimo.

Ob rušitvi je prišlo do neljubih zapletov, saj je Krajnc, ki je odkupil celoten kompleks naletel na težave z še obratujoči lokalom znotraj kompleksa, katerega lastniki niso želeli zapustiti lokacije in tako se je vse zaustavilo. Po daljših sodnih procesih je zdaj lokal menda popolnoma zaprt, poročajo okoliški prebivalci.

Švagan bo poklical inšpekcijo

Da je območje nevarno, je župan Matjaž Švagan že večkrat opozoril lastnika. Na zadnji seji so na to opozorili tudi svetniki, ki so zahtevali ukrepanje – poziv pristojnim inšpekcijam in zato tudi pooblastili župana. Da bodo tako tudi storili, je obljubil Švagan, ko smo ga včeraj poklicali.

Konec prejšnjega tedna sta se ponovno sestala lastnik kompleksa Marjan Krajnc in zagorski župan Matjaž Švagan. Slednji nam je povedal, da je lastnika pozval k ograditvi objekta, saj je ta nevaren za okolico. Kaj sta sestankujoča govorila o prihodnosti Medijskih toplic nam župan ni razkril, kot pravi je to stvar lastnika. Krajnc pa se nam od četrtka, ko nam je povedal, da prihaja v Zasavje, ne javi več na telefon.

In tako je zgodba Medijskih toplic, ki se nesrečno vleče že dve desetletji – ne le na isti točki kot pred stečajem, ampak glede na žalostno podobo, ki kazi celotno območje Izlak in je strateška točka ob vhodu v zagorsko občino, še mnogo nižje.

PREMIERNO predstavljamo projekt Medijskih toplic, ki bi lahko postal realnost že kmalu

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zasavje: Pozitiven in mlad kolektiv vabi v svoje vrste

Vse to ponuja podjetje Dukart, ki ima že skoraj 20 letne izkušnje na področju razvoja in izdelave kartonske embalaže iz valovitega kartona. Podjetje je...
-- OGLAŠEVANJE --