19.8 C
Trbovlje
petek, 23. julija 2021
ZON.siAktualnoTo je novi lastnik Medijskih, ki načrtuje hotel, bungalove, športno dvorano in...

To je novi lastnik Medijskih, ki načrtuje hotel, bungalove, športno dvorano in kaj še vse?

Mož, ki je za 400 tisočakov odkupil kompleks Medijskih toplic in ima za omenjeno lokacijo že precej razdelane načrte, pravi, da je bil nakup te lokacije zanj poseben izziv. 

Prvič so Marjanu Krajncu odkup Medijskih ponujali že pred desetletjem, a se ni podstopil. Z zdajšnjimi izkušnjami in drznostjo je prepričan, da bo zgodba, ki si jo je zadal, uspela. Marjan Krajnc, slovenski hotelir, ki polni hotele v Rogaški Slatini in na Pohorju, bi rad tudi v Zagorju iz propadle zgodbe, v najbolj neugodnih časih za turizem zasnoval ambiciozno turistično trofejo.

Hotel, okoli 30 ali 40 bungalovov, športno dvorano, fitnes, parkirno hišo ter zimske in letne bazene

Župan in njegova ekipa so bili po besedah Krajnca odločilni za prevzem vstopne lokacije v Zagorsko dolino. V spletnem pogovoru, kjer se je direktor in lastnik družbe Hoteli in turizem Rogaška predstavil vsem Zasavcem, je zaupal svoje načrte. Pomembna je zgodovina, ki stoji za termalnim vrelcem in zgodba, ki je v teh krajih vodila Valvasorja. Na lokaciji kompleksa naj bi novi lastnik postavil Hotel, okoli 30 ali 40 bungalovov, športno dvorano, fitnes, parkirno hišo ter zimske in letne bazene. Arhitekturne rešitve so pripravljene že do podrobnosti, zato investitor ne pričakuje večjih težav s spremembami prostorskega načrta, ki pa je vsekakor prvi pomemben korak pred pričetkom gradnje.

Lokalci dobrodošli kot gostje, kaj pa zaposlitve?

Da sicer naj bi kompleks pripeljal turiste v Zagorje, a bo v osnovni, po besedah Krajnca, namenjen lokalcem. Odprt bo 365 dni v letu, saj se le tako turistična ekonomika izzide, pojasnjuje izkušeni podjetnik. Kot rečeno se bo zgodba Medijskih vrtela okoli Valvasorja in termalnega izvira. Ta pa bo, če bo le mogoče, izkoriščen ne le v zdravstvene, ampak tudi energetske namene.

Velik projekt vsekakor pomeni tudi zaposlitve. Na vprašanja Zagorjanov, ali bodo imeli prednost domačini, je Krajnc pritrdil. V prvi fazi bodo potrebovali 90 do 110 zaposlenih – od zdravstvenih delavcev do gostincev. In kdaj naj bi ta zgodba zaživela? Župan Matjaž Švagan se je pošalil, da je to vprašanje za milijon evrov. Tudi novi lastnik ni bil natančnejši in vprašanje enačil z vprašanjem “Kdaj se bo končala “korona”?

VIDEO: Otvoritev prenovljenih Medijskih pred 28 leti

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...