-- OGLAŠEVANJE --

FOTOGALERIJA: Porušili naj bi celoten kompleks nekdanjega hotela, zdaj se je zapletlo

-- OGLAŠEVANJE --

Na neljube zaplete je (že spet) naletel kupec širšega območja kompleksa Medijskih toplic, saj se nekdanji lastnik gostinskega lokala ob glavni cesti ne želi umakniti. Zelo verjetno je, da bodo začasno morali rušenje ustaviti.

Bagri na mestu in v polni pripravljenosti, ampak …

Prejšnji teden so pripeljali prvi manjši in večji bagri, ki so se lotili rušenja nekoč znamenitega turističnega kompleksa. Da je šlo počasi, je razlog v dejstvu, da že med samim rušenjem ločujejo materiale. A glavna težava tiči drugje.

Kot nam je povedal zdaj prvi mož Medijskih toplic Marjan Krajnc, so po sodnem postopku in povsem legalno kupili poslovni objekt, ki kot gostinski lokal očitno obratuje še tudi te dni. Ker ne želijo težav, bodo rušenje izvedli le toliko, da bodo na več točkah prišli do zemljine, kjer bodo geologi opravili meritve stabilnosti terena. »Ne želimo zapletov z nikomer. Lahko povem le toliko, da je bil na sodišču postopek izpeljan, a se gospod iz lokala noče umakniti,« pojasni Krajnc, ki bi rad pod streho spravil čim več postopkov za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Kljub prodaji lokala, se ne umaknejo

Lokal Carpe Diem ob našem obisku danes ni bil odprt. Na vrata so nalepili listek, da ne obratujejo zaradi težav z električno energijo, obenem pa povabili v lokal istega lastnika Voulez vous v Kisovcu. Tudi tam je lokal zaklenjen, na vratih pa listek, ki vabi v času spremenjenega delovnega časa v oktobru. Oba lokala sta z izjemo listkov na vratih videti kot da obratujeta. Terasa z mizami in stoli, pogled skozi steklena vrata pa kaže na zalogo pijače v lokalu. Že pred stečajnim postopkom podjetja Storitve Almers (prejšnji lastnik lokala), ki ga je sprožila Finančna uprava, saj so v podjetju bile neplačane obveznosti že od leta 2017, in je ta že zaključen, je lokal odkupil Eldin Agovič. Njegovih kontaktnih podatkov nismo uspeli pridobiti, so mu pa nazadnje sodno pošto pošiljali na naslov v Medvodah. Po besedah stečajne upraviteljice Almersa Branke Remškar, so v lokalu sicer rubili gostinsko opremo, a je zaradi »iznajdljivih« novih lastnikov nikoli niso zarubili.

»V tem trenutku je težko napovedati«

… kaj se obeta, še nadaljuje Krajnc, ki z zadnjim lastnikom omenjene nepremičnine očitno ne doseže plodnih dogovorov. V tej fazi rušitve so planirali posege tudi na območju omenjenega lokala, a se bodo zaradi kompleksnosti problema najprej posvetovali s pravniki in nato odreagirali kot veleva zakon.

Zaenkrat to ne zadržuje drugih postopkov, ki se v tem času peljejo naprej. »Sama rušitev bistveno ne vpliva na časovnico celotne gradnje, saj je v tem trenutku bistvo občinski podrobni prostorski načrt,« katerega naj bi, kot si želi investitor, sprejeli v nekaj mesecih. Gradbeni posegi do sprejema so možni le v smislu rušitve in v teh dneh nadaljujejo z rušitvijo vsaj do te mere, da bodo prišli do točk, ki bodo pokazale, kaj skrivajo tla pod nekdanjim hotelom. Kako naprej je težko napovedati, še zaključi Marjan Krajnc, ki si vsekakor ni želel takšnih ovir že pri rušitvi.

FOTOGALERIJA: Zgodovinska rušitev Medijskih toplic se izvaja danes

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --