15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoDovoljeni obiski, izjema za prehod meja občin tudi športna aktivnost

Dovoljeni obiski, izjema za prehod meja občin tudi športna aktivnost

Danes so vrata ponovno zaprle trgovine, ki ne ponujajo najnujnejših potrebščin. Odprte so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, blago za osebno nego in čiščenje, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne in prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki. Odprte so lahko tudi kmetijske prodajalne, bencinski servisi, finančne storitve, pošta ter dostavne službe. Dovoljen je brezstični prevzem.

Danes od 12. ure in jutri do 20. ure dovoljeno gibanje med občinami

Ko bo danes odbila ura 12, bodo sproščene občinske meje za namene obiska. Na zasebnih površinah se lahko družijo osebe iz največ dveh gospodinjstev, pri čemer velja omejitev na maksimalno šest odraslih oseb (otroci do 15. leta so izvzeti). Meje se bodo ponovno zaprle jutri, 25. decembra ob 20. uri.

Javni potniški promet bo obratoval tudi med božično-novoletnimi prazniki.

Izjema za prehod meje do konca leta: individualna športna aktivnosti

Vlada je sicer včeraj na dopisni seji sprejela spremembe odloka o omejitvi gibanja ljudi. Od petka zvečer bo gibanje med občinami znova prepovedano za vse regije. Je pa med izjeme, ki dovoljujejo prehod občinskih meja, dodana individualna športna aktivnost ali gibanje v naravnem okolju izven naselij.

Ostale izjeme za prehod občinskih meja – torej odhod na delo ali pomoč nekomu, ostajajo. Potrebno pa je pri sebi imeti izpolnjeno izjavo ter ustrezna dokazila.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...