-- OGLAŠEVANJE --

Dosežki leta 2021: Poleg novih projektov in nagrad – niti en dan zaprti

-- OGLAŠEVANJE --

VDC Zasavje, ki ne le pod eno streho združuje 148 uporabnikov, leto, ki se izteka, zaključuje s številnimi dobrimi zgodbami, nagradami in kar jim pomeni največ, zadovoljstvom zaposlenih in tistih, ki pri njih bivajo ter ustvarjajo.

Prizidek vse bolj dobiva svojo podobo

Špela Režun, direktorica VDC Zasavje, je povedala, da ob pogledu na celotno leto 2021 ne more mimo pomembne investicije – gradnje prizidka, ki je njihova največja pridobitev (za zdaj še v nastajanju) v zadnjih dveh desetletjih in izpostavila, da dogajanje v povezavi z zasavskim varstveno delovnim centrom sledi strateškemu načrtu do leta 2025. “Res so pridni, delajo tudi ob sobotah in nedeljah,” izpostavi in omeni, da vsa dela potekajo po zastavljeni časovnici in da se v aprilu, maju prihodnjega leta nadejajo pridobitve uporabnega dovoljenja.

Niti en dan zaprti

dr. Špela Režun

Za poseben uspeh šteje tudi dejstvo, da v teh turbulentnih in iz dneva v dan nepredvidljivih časih niso niti za en dan zaprli svojih vrat. Že januarja in februarja letos so dosegli 100-odstotno precepljenost med uporabniki bivalnega dela, medtem, ko je tudi v dnevnem delu in med zaposlenimi ta številka visoka – več kot 90 odstotkov. V bivalnem delu niso zabeležili niti ene same okužbe med stanovalci.

Vsi ti podatki (dejstva) in prav nič vprašljivo zdravstveno stanje uporabnikov ter stanovalcev so omogočili, da se jih je kar 140 odpravilo na letovanje. “Niti ni bilo tako zelo drugačno obdobje v tem letu, upoštevajoč seveda, da je bilo res dosledno izvajano delo v t.i. mehurčkih,” pravi Režunova.

♥ 149 uporabnikov v dnevnih enotah ♥ 14 vključenih v program socialne vključenosti ♥ 50 zaposlenih ♥ 28 uporabnikom nudijo bivanje ♥

Pomembna dodatna storitev – kinezioterapija

Poleg tega, da so v letu 2021 redno izvajali fizioterapijo, s katero pomagajo uporabnikom pri vse boljši gibljivosti in samostojnosti, so v VDC Zasavje omenjeno vrsto terapije  dopolnili še z metodo, ki je morda bolj znana v svetu vrhunskega športa, to je kinezioterapija. Terapevtske vaje v povezavi z gibanjem dajejo velik doprinos h karseda neodvisnemu gibanju in “vsak najmanjši napredek še kako dobro vsi opazimo in ga tudi v duhu spodbude in veselja iskreno cenimo,” opisuje sogovornica.

Na petih lokacijah združujejo uporabnike iz petih občin

VDC Zasavje povezuje uporabnike iz občin Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in v litijski enoti še uporabnike iz občin Litija in Šmartno pri Litiji. V Zagorju imajo dnevno enoto in 3 enote za bivanje v skupnosti, v Litiji pa dnevno enoto.

Posebej ponosni so na njihovo celoletno delo, ki sledi sloganu VIP VDC (Vključujoče Inovativno Povezano Vztrajno Dosegamo Cilje za dobro človeka in narave) – izdelovanje unikatnih izdelkov linije Prešito ter ostalih uporabnih predmetov v vsakdanjem življenju, ki nastajajo izpod njihovih rok ob hkratnem odnosu Prijazno do narave.

VDC Zasavje si bo leto 2021 zapomnil tudi po prejemu laskavih nagrad.

Transparenti domače in goste opominjajo in spodbujajo

Za priznanja na nacionalni ravni se je potegovalo 41 najboljših inovacij iz vse Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije pa je inovacijo VDC Zasavje Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje nagradilo s prejemom posebnega priznanja inovaciji, ki rešuje izzive covid-19, omenjena inovacija pa je postala tudi najboljša po izboru javnosti.

Med dosežke štejejo seveda tudi uspešno izvajanje projektov S teboj lahko, VIP nasmeh za vse in sodelovanje v projektu Miss Slovenije.

Česa vse se nameravajo lotiti v letu 2022, kje še vidijo izzive in katere dobre zgodbe nameravajo še ohranjati ter na novo pisati, pa že v prihodnjem tednu na ZON.si.

SORODNI ČLANKI:

BRAVO! Z zlato zasavsko inovacijo prihranili vsaj 100 tisoč evrov!

VDC-jevi unikati: V vsakem izdelku pustijo delček sebe

FOTO: Misice okrasile smrečico skupaj z varovanci VDC Zasavje

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zdaj imate priložnost, da se vključite v “nov paket” PONI Zasavcev

Regionalna razvojna agencija Zasavje nadaljuje z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev vsaj 10 do 11 udeležencev...
-- OGLAŠEVANJE --