15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualno3, 4, zdaj ... Glasujte za zasavske inovacije!

3, 4, zdaj … Glasujte za zasavske inovacije!

Inovatorji že od nekdaj – Zasavci seveda. Izmed več kot 200 slovenskih inovacij, ki so vsaka v svoji regiji kandidirale se je tudi 5 zasavskih uvrstilo med najboljše slovenske inovacije.

Na Razpis inovacije Zasavja za leto 2020, ki ga GZS Zasavska gospodarska zbornica razpisuje že 24. leto je prispelo 27 inovacijskih prijav iz 8 družb, 1 samostojne podjetnice in 4 inštitucij.

Na nacionalnem nivoju bodo slovenskim inovacijam konkurirali inovatorji iz družb ETI, RC Nela, Modular Teh, Steklarne Hrastnik, Petrola, Solvera Lynx in Srednje tehniške in poklicne šole ter Zavoda za kulturo DDT. V sosednji regiji pa na nacionalnem nivoju konkurira tudi Radeče Papir Nova.

Vse do 22. novembra lahko glasujete za vam najboljšo ali najljubšo inovacijo. Glasujete lahko TUKAJ!

Inovacija, plod zasavskih umov, je tudi BCI-inštalacija: Slikanje z mislimi. Uroš Ocepek, profesor na STPŠ, ki je skupaj z laboratorijem DDTlab del priljubljene zasavske inovacije, je bil že del zasavskih inovacij, tokrat pa je prvič med uvrščenimi na nacionalni nivo.

Prva šola, ki z inovacijo konkurira tudi gospodarskim dosežkom

»To je res velik dosežek za našo šolo, kakor tudi za laboratorij DDTlab, ki je nastal znotraj Mreže raziskovalne umetnosti in kulture, pod okriljem Zavoda za kulturo Delavski dom Trbovlje.” pove trboveljski profesor. “Zelo smo veseli, da smo prva šola v Sloveniji, da se je uvrstila na nacionalni izbor in lahko konkurira ostalim gospodarskim inovacijam. Še več, prepričan sem, da ima naša inovatorska ekipa trenutno dva najmlajša inovatorja v Sloveniji, ki sta sodelovala v postopku izdelave inovacije, ki se je uvrstila na nacionalni nivo.«

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...