7.6 C
Trbovlje
sreda, 5. maja 2021
ZON.siAktualnoIzbor Miss Slovenije drugo leto v Hrastniku, prvo dejanje dobrodelna dražba lutk

Izbor Miss Slovenije drugo leto v Hrastniku, prvo dejanje dobrodelna dražba lutk

V decembru, mesecu obdarovanj in dobrodelnosti, se v občini Hrastnik kljub ukrepom za zajezitev epidemije trudijo, da bi s pomočjo različnih javnih zavodov ter organizacij po najboljših močeh pomagali hrastniškim družinam v stiski. Še posebej jih veseli, da poleg obdarovanja otrok in starostnikov letos pripravljajo prav poseben projekt – dobrodelno dražbo lutk.

Ker bo finalni izbor za Miss Slovenije 2020 naslednje leto potekal v Hrastniku, so se vodja projekta Miss Slovenije, občina Hrastnik ter javna zavoda KRC in MCH odločili, da na daljavo pripravijo dobrodelno akcijo, v kateri se bo z dražbo zbiralo sredstva za družine v stiski. Na dražbi bo potekala licitacija marionetnih lutk, ki predstavljajo pomemben del hrastniške kulturne dediščine. »Kandidatke za Miss Slovenije 2020 so doma po navodilih Špele Ulaga iz Društva šula itd izdelale vsaka svojo lutko Žogico Nogico, vse lutke pa bodo zainteresirani lahko kupili na dražbi, ki se bo začela z uvodnim dogodkom, v torek, 22. 12. 2020, ob 18. uri, v živo na Facebook strani KRC-a,« so povedali na občini. Na isti Facebook strani bo objavljena galerija vseh lutk, dražba pa bo potekala v komentarjih pod fotografijami vsake od njih. Licitacija se bo zaključila v  sredo, 30. 12. 2020, ob 21. uri. Najvišji ponudniki bodo lutke prejeli v začetku leta 2021.

K ogledu vabijo vse, ki želijo pomagati pričarati praznično vzdušje vsem tistim, ki to najbolj potrebujejo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Od avtošole pred 70 leti do rally tekmovanj in modelarstva

»Res smo ponosni in ja, 70 let je minilo od prvega, ustanovnega zbora Avto moto društva Izlake,« navdušeno pove predsednik društva AMD Izlake Bogo...