-- OGLAŠEVANJE --

Župan zahteva ukrepe, sicer bo predlagal razrešitev direktorice

-- OGLAŠEVANJE --

Da je stanje resno, so bili tokrat več kot enotni vsi svetniki zagorskega občinskega sveta. Stanje v ZD Zagorje je vse slabše, javnost pa pomanjkljivo obveščena. Direktorica ima čas do marca, da nastalo situacijo popravi – sicer bo župan predlagal razrešitev. 

Sredi novembra, torej po odpovedih še zadnjih dveh pediatrinj, se je vendarle, čeprav malo pozno, sestal Svet javnega zavoda ZD Zagorje, kjer je bil tokrat prisoten tudi župan Matjaž Švagan. Seja je bila sklicana prav na pobudo Občine, saj so ocenili, da vodstvo ni seznanjalo članov Sveta zavoda, ta pa ni dovolj podrobno spremljal delo zdravstvene ustanove. Blanka Šmit, predstavnica občine, je bila kritična tudi do obveščanja javnosti o nastali situaciji, saj so tako pacienti kot tudi predstavniki občine o odhodih zdravnic izvedeli na ulici.

Vrag je vzel šalo. Župan zahteva rešitve!

Saša Bajda

Občina je tokrat zavzela odločno vlogo in od vodstva zahteva – poleg rednih informacij o nadomeščanju dela pedatrinj s pogodbenimi zdravniki – konkretne dolgoročne rešitve nastale situacije. Direktorici Saši Bajda so člani sveta očitali tudi nepojasnjene razloge za odhod pediatrinj, pomanjkljivo obveščanje ter nereševanje težav.

Župan je jasen. Občinskemu svetu je na včerajšnji izredni seji predstavil situacijo in predlagal rok 1. 3. 2024, do katerega pričakuje, da bo vodstvo nastali problem rešilo. Če se dana situacija do takrat ne bo izboljšala, ali pa se bo celo poslabšala, se bo odločil v korist ljudi in predlagal razrešitev direktorice ZD Zagorje. “Kljub nekaterim očitkom, da se politika oz. jaz preveč vmešavam v delo ZD, se je pokazalo na seji, da je bila pravilna odločitev,” je za naš portal danes razburjeno še dejal Matjaž Švagan.

Tako smo o odhodu pediatrinj obvestili na našem portalu: TUKAJ!

Direktorice ZD Zagorje Saše Bajda danes na telefon nismo dobili, v tajništvu so povedali, da je ni v pisarni. Kakšni so torej njeni načrti za čas do marca in nenavsezadnje dolgoročno, če na mestu direktorice želi ostati, nam ni znano. Je pa včeraj svetnik Aleksander Ritter, po burni debati in splošni nezaupnici s strani vseh svetnikov, na seji celo javno predlagal direktorici naj odstopi, a je to odločno zavrnila.

“Škarje in platno ima svet zavoda,” saj ni delo župana, da bi v javnem zavodu reševal kadrovsko stisko, doda Švagan, ki se zaveda resnosti in je nad trenutnim stanjem razočaran. Da do sedaj ni bilo podanih nobenih predlogov rešitve s strani direktorice, je prepričan tudi svetnik Primož Jelševar. Ta je že pri potrjevanju mandata Bajdi predlagal, da se (bila je namreč edina prijavljena) potrdi le v.d.-jevstvo in ne polni mandat.

Medtem pa so prvi koraki k rešitvam narejeni vsaj iz strani občinskega sveta, saj so se včeraj vsi strinjali, da podelijo koncesiji za 2 programa pediatrične ambulante. Občina je pridobila potrebna soglasja, v kratkem bo objavljen tudi razpis.

Zasavje: V vrsti stali tudi po 3 ure, ponekod celo zmanjkalo cepiva

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --