-1.6 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoIz zagorskega zdravstvenega doma odhajata kar dve pediatrinji!

Iz zagorskega zdravstvenega doma odhajata kar dve pediatrinji!

V začetku januarja bosta z delom v ZD Zagorje prenehali zdravnici Natalija Gradišek, dr. med., spec. ped. in Manca Jerman, dr. med., spec. ped.. Kaj bo z njunimi pacienti. 

Iz Zdravstvenega doma sporočajo, da se njuni pacienti lahko opredelijo pri zdravnici Nini Rink, specialistki družinske medicine, ki sedaj dela na otroško-šolskem dispanzerju ter pri Jerici Obreza, prav tako zdravnici družinskem medicine. Preventivne preglede bodo za otroke opravljali zdravniki, specialisti pediatri, ki bodo v zdravstveni ustanovi delali pogodbeno.

Direktorica Saša Bajda obljublja, da bodo kljub kadrovskim spremembam, še vedno zagotavljali nemoteno zdravstveno oskrbo za svoje paciente. Na dnevni ravni se trudimo opravljati kakovostne zdravstvene storitve v sklopu splošne in specialistične dejavnosti, zobozdravstvene dejavnosti, “tako kot drugi zdravstveni domovi po Sloveniji pa se tudi mi spoprijemamo z izzivi zagotavljanja ustreznega zdravniškega kadra.”

Kot smo uspeli izvedeti Gradiškova odhaja v ZD Litija, kam odhaja Jermanova (še) nismo izvedeli. Kaj je razlog njunega odhoda, iz ZD Zagorje niso navedli.

V Zagorju ostali brez pediatrinje, v Hrastniku brez družinskega zdravnika. Kaj pa zdaj?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...