-- OGLAŠEVANJE --

Zmagovalci Zlate vrtnice si želijo še več obiska domačinov

-- OGLAŠEVANJE --

Tradicionalna prireditev – Zlata vrtnica, ki obeleži in nagradi projekte ki ponesejo ime Trbovelj daleč naokrog. Turistično društvo je z roko v roki s trboveljsko občino podelilo dve priznanji, Zlato vrtnico pa so odnesli v energijski nasad v Gabrsko. 

Katarina Omahen

Bili smo presenečeni. Nagrade nismo pričakovali. Smo pa s Turističnim društvom Trbovlje v letošnjem letu veliko sodelovali, tako da si resnično štejemo v čast, da so nas prepoznali in nam zaupajo,” je prve vtise ob prejetju nagrade strnila predstavnica Društva Calvodas, Katarina Omahen.

Nasad trenutno počiva in se pripravlja na prve poganjke pomladi in potem na rodovitno poletje in jesen, ko se sezona zunanjih opravil zaključuje z obiranjem in pripravo na “zimsko spanje”. Z obiskom v Trbovljah so zelo zadovoljni, pove Omahnova, ki pa opaža, da na Sončno posest, kakor se energijski nasad imenuje, pride več ljudi izven Zasavja, še najmanj pa prav domačinov. A tudi to se bo spremenilo, so prepričani v društvu Calvodas, kjer so se priznanja v tem letu kar vrstila. Od zlate medalje za sok aronije, ki je prejel najvišje število točk na sejmu Agra, do priznanja Turistične zveze Slovenije za Naj izletniško točko in še trboveljske Zlate vrtnice, ki je “izjemnega pomena za naše delo, da nas prepoznajo tudi tisti, ki so nam najbližje” hvaležno zaključi Katarina Omahen.

Sprehod čez nasad blagodejno vpliva na počutje

Iz vrst zmagovalcev pa na vprašanje o posebnosti posesti, ki leži v naselju Gabrsko, odgovorijo: “Ta nasad je ročno obran. Proizvajamo naravne sokove, sadje, imamo tudi izvir žive vode. Posebnost tega nasada so energijske točke, ki imajo pozitivni vpliv na biopolje človeka.” V nasadu je dobrodošel prav vsak, zato člani društva priporočajo obisk “in naj si posameznik ustvari svoj vtis.”

Strelci pravijo: “Na mladih svet stoji

Martin Strakušek

Prvo nagrado Turistične društva Trbovlje je iz rok predsednice Jožefe Kukovič prejelo Strelsko društvo 1956 Trbovlje za odlične rezultate na mednarodnem prizorišču. Z udeležbo na različnih tehmovanjih po Evropi na ta način krepijo vezi med društvi, mesti ter regijami. Martin Strakušek, ki je v imenu društva na podelitvi prejel priznanje pove, da so za nagrado izvedeli šele teden pred dogodkom in so jo pri društvu zelo veseli. Pohvali odlično delo Strelskega društva z mladimi “Pred dnevi je članica društva Hana Strakušek, postala najboljša kadetinja v Sloveniji,” in doda “Tudi v prihodnosti se želimo osredotočiti na delo z mlajšo generacijo.

Osnovna Šola Ivana Cankarja na prireditvi poleg nastopajočih še v drugačni vlogi

OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

Pri delu z najmlajšimi pa veliko vedo tudi prejemniki priznanja številka dve. Za prejemnico so določili Osnovno šolo Ivana Cankarja Trbovlje, kjer se na različne načine vključujejo v promocijo domačega kraja. “Še preden smo izvedeli, da bomo prejeli nagrado, smo bili povabljeni kot nastopajoči, zato je bila nagrada še večje presenečenje, ki pa smo ga v internih vrstah še malo skrivali”. Ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Maja Volk pove: “Otroci do svečane razglasitve sploh niso vedeli, da smo prejemniki te nagrade. To je do takrat ostala skrivnost“.

 

FOTO: Zlate vrtnice se je hvaležno razveselila Mici

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --