15.2 C
Trbovlje
četrtek, 8. junija 2023
ZON.siAktualnoZdaj imate priložnost, da odločate o delu in poslovanju komunale!

Zdaj imate priložnost, da odločate o delu in poslovanju komunale!

V organu, ki nadzoruje in bdi nad delom Komunale Trbovlje, sedi 6 članov. Nadzorni svet Komunale Trbovlje je sestavljen iz osebe, ki jo neposredno izbere župan, dva člana izvoli svet delavcev podjetja. Polovico članov pa imenuje občinski svet, na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja.

Zdaj ima torej javnost možnost, da posreduje imena primernih kandidatov Komisiji, ta pa bo oblikovala predlog treh. Nadalje se mora z njimi strinjati še občinski svet na naslednji seji.

Je pa dejstvo, da člani nadzornega sveta – razen seveda tisti izbranih s strani sveta delavcev – ne smejo biti zaposlenih v podjetju. Nadzorniki dlje kot tri mandate svoje funkcije ne morejo opravljati, niti nihče v svetu ne sme biti v ožji sorodstveni vezi z direktorjem ali vodilnimi v podjetju.

Vsi člani nadzornega sveta imajo enake pravice in dolžnosti, imeti morajo najmanj izobrazbo stopnje VI/2, ustrezne izkušnje s področja nadzora, vodenja ali upravljanja družb. Morajo biti pripravljeni na izobraževanje in skrbeti za profesionalni razvoj, so še zapisali v razpisu, kjer vabijo javnost k oddaji predlogov. Več pa na spletni strani Občine Trbovlje.

EKSKLUZIVNO: Komunala Trbovlje danes potrdila popust na ogrevanje

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Urnebes nad Zasavjem, iskalna akcija za pogrešano v potoku

Iz zagorskega konca poročajo o poplavljenih kleteh, voda ogroža stanovanjsko hišo, v Orehovici je poplavilo cestišče in cesta med Trojanami in Izlakami ne neprevozna. Poplavilo...
X