-- OGLAŠEVANJE --

EKSKLUZIVNO: Komunala Trbovlje danes potrdila popust na ogrevanje

-- OGLAŠEVANJE --

Po prejetih zadnjih podatkih so danes s Komunale Trbovlje sporočili dobro novico Trboveljčanom – ogrevanje se bo pocenilo.

Ogorčeni in obupani občani, ki so prinesli svoje položnice kar pred komunalo, bodo – če držijo obljube- prihodnji mesec plačali manj. Zneski na položnicah so bili 200, 300 tudi 400 evrov, so včeraj opozarjali Trboveljčani, ki so se zbrali na protestu.

Komunala Trbovlje bo gospodinjstvom, ki so priključena na daljinsko ogrevanje upoštevala 15 odstotni popust, ne glede na to ali plačujejo sproti ali akotativno. Popust pa bo veljal že pri ogrevanju za mesec januar, ko je znesek za megavatno uro sicer dobrih 159 evrov, še pojasnijo dogovor, ki so ga na komunali sklenili skupaj z lastnikom, torej Občino.

Obeta pa se še nadaljnja pocenitev, saj bo megavatna ura za prihodnji mesec 129 evrov. Direktor trboveljske komunale Igor Glušič je danes sestankoval tudi s predstavniki vlade, ki iščejo rešitve za visoke položnice za ogrevanje tudi v drugih slovenskih občinah in težave se dobo reševala na ravni državi in tudi ne le za gospodinjstva, še navrže.

V Hrastniku je medtem Toplarna Hrastnik sprejela cenik za ogrevanje, po katerem naj bi od 1. Januarja letos ceno na megavat postavili celo višje kot je bila najdražja megavatna ura v Trbovljah. Hrastniški župan Marko Funkl o ukrepih, ki bodo primerni ob tako enormnih podražitvah bo javnost nagovoril po sestanku, ki so ga zahtevali na Petrolu, lastniku toplotne.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Zapora ceste zaradi sečnje dreves

Od 22.4.2024 do 26.4.2024, med 8.00 in 13.00 uro ter med 14.30 in 17.00 uro bo na lokalni cesti Slap-Jevnica-Kresnice-Litija, na odseku med Litijo...
-- OGLAŠEVANJE --