28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoZasavje trenutno okuženih 538, z informacijo o šolah in vrtcih še odlašajo

Zasavje trenutno okuženih 538, z informacijo o šolah in vrtcih še odlašajo

Vlada na dopoldanski novinarski konferenci še vedno ni javno obelodanila odločitve, kako bo z odprtjem oziroma zaprtjem šol in vrtcev v naslednjem tednu. Ne glede na to, da je sprva šolska ministrica že v ponedeljek obljubila, da bodo odločali na torkovi seji, pa potem, da bodo odločitev podali včeraj. Po novem naj bi javnost o odločitvi seznanili danes popoldan. 

Zasavje ima trenutno po covid sledilniku aktivno okuženih 538, največ v Litiji.

covid sledilnik, 28.1.2021

V DSO Hrastnik aktivnih 62 okužb

Večje število okužb v Hrastniku predstavlja Dom starejših Hrastnik, kjer je po današnjih podatkih bilo vseh okužb skupaj 69. Od tega so 4 stanovalci umrli, eden je ozdravel. Med zaposlenimi (vseh skupaj okuženih je bilo 21) sta ozdravela dva. Danes so potekala ponovna množična testiranja, tako bo jutri bolj jasna slika, koliko je aktivnih okužb v domu. Okužbe so še vedno prisotne tudi v litijskem domu, trenutno so na covid oddelku štirje, nekaj okuženih je bilo hospitaliziranih, okužbe so tudi med osebjem.

7-dnevno povprečje novih okužb po regijah, 27.1.2021, covid sledilnik

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...