9.6 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoZasavci, nova priložnost za zaposlitve

Zasavci, nova priložnost za zaposlitve

Javna dela 2017 so odprta od petka, 11. novembra, do porabe sredstev, najdlje do 30. aprila 2017.

Za Zasavce, vključno z Litijo, bo na voljo okvirno 1,35 milijona evrov sredstev, od tega za socialno varstveno področje 472.500 evrov, za programe za vključitev oseb s I – IV ravnjo izobrazbe 405.000 evrov in 472.500 evrov za druga področja.

Delež sofinanciranja plače za udeležence javnih del je odvisen od stopnje brezposelnosti v posamezni občini. Zavod tako v občini Litija sofinancira 65 deleža plač %, v Zagorju 75 %, v Hrastniku 85 % in v Trbovljah zaradi visoke stopnje brezposelnosti, krije kar 90 % plače.

Zaposlitve tudi za krajši delovni časzavod za zaposlovanje6

Skupno bo za javna dela v Sloveniji v letu 2017 na voljo 27 milijonov evrov, v programe, ki jih izvajajo neprofitni delodajalci, pa naj bi se vključilo okoli 5.000 dolgotrajno brezposelnih Slovencev. Med letošnjimi novostmi velja omeniti, da bo mogoča tudi zaposlitev udeležencev za krajši delovni čas (najmanj 25 ur na teden).

V javna dela se bodo lahko vključevali dolgotrajno brezposelni, ki so več kot eno leto neprekinjeno prijavljeni v evidenci brezposelnih. Pri tem bodo imeli prednost tisti, ki so več kot dve leti neprekinjeno prijavljeni med brezposelnimi in v tem času niso bili vključeni v noben program aktivne politike zaposlovanja.

Takšen način razporeditve sredstev se je izkazal kot uspešen že v letu 2016, pravijo na Zavodu RS za zaposlovanje, saj je bilo med vključenimi kar 10 % več oseb z nižjo ravnjo izobrazbe. Prav tako pa ugotavljajo, da je bilo v programe vključenih dobrih 10 % več oseb, ki so bile pred vključitvijo prijavljene med brezposelnimi več kot 2 leti.

Zaradi košnje in pleskanja ob javna dela

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...