-- OGLAŠEVANJE --

Zaradi košnje in pleskanja ob javna dela

-- OGLAŠEVANJE --

Zavod za zaposlovanje je lani 13-krat izvedel nadzor nad izvajalci javnih del v Zasavju. Kazen za vrtec Trbovlje.

Po besedah direktorice Zavoda za zaposlovanje OS Trbovlje Lijane Vidic Ristič zavod redno spremlja izvajanje programov javnih del, in sicer izvedejo spremljanje v približno 10 odstotkih izvajanih programov.

Naložili so mu tudi naloge hišnika

»Pri vrtcu Trbovlje ni šlo za prijavo, temveč je Zavod iz napotnice za zdravniški pregled za brezposelno osebo, ki naj bi se vključila v javna dela v vrtcu Trbovlje v program 'informiranje' ugotovil, da dela, ki jih je izvajalec navedel ob napotitvi brezposelne osebe na zdravniški pregled, niso skladna s sprejetim programom in Katalogom programov javnih del,« je pojasnila Vidic Rističeva.

Pogovorili so se tudi z osebo, ki je opravljala javna dela v vrtcu – opravljati je morala notranja in zunanja popravila, pleskanje ograj, hišniška dela in košnja trave. Vsa ta dela pa v okviru javnih del ni dovoljeno opravljati. Katalog javnih del namreč še posebej določa, da v okviru programov javnih del med drugim ni dovoljeno izvajati vzdrževalnih del in del hišnika.

Doslej ugotovili le lažje kršitve

»V vrtcu Trbovlje smo prvič ugotovili takšno naravo kršitev pogodbe o izvajanju programa javnega dela, da njena odprava ni mogoča,« pravi Vidic Rističeva.

Do sedaj so pri izvajalcih ugotovili kršitve, da na primer udeleženci niso opravili preizkusa znanja iz varstva pri delu, da jim ni bil izplačan regres za letni dopust ali sredstva za prehrano med delom ali za prevoz na delo, da izvajalci niso obvestili Zavoda o zamenjavi mentorja v programu javnih del, da ni bila ustrezno vodena dnevna evidenca udeležencev ipd. Za te kršitve so izvajalce pozvali, da kršitev v roku odpravijo.

Preverili 13 zasavskih izvajalcev

V Trbovljah se je lani pri 26 izvajalcih zaposlilo v programih javnih del 139 brezposelnih oseb, v Hrastniku pri 11 izvajalcih 47 oseb ter v Zagorju pri 17 izvajalcih 74 brezposelnih oseb. Preverili so trinajst zasavskih izvajalcev javnih del, in sicer Kulturno rekreacijski center Hrastnik, Dom starejših Hrastnik (2 programa), Društvo za družbene aktivnosti Rast, Hrastnik, IC Geoss (3 programi), Litija, MC Trbovlje, Dom Tisje Šmartno pri Litiji (2 programa), VDC Zagorje (2 programa), OŠ Tončke Čeč, Trbovlje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --