-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoZaposlitve za mlade brezposelne

Zaposlitve za mlade brezposelne

5.500 brezposelnih mladih v Sloveniji naj bi dobilo zaposlitev za nedoločen čas. Javno povabilo je odprto do 31. julija 2019 oziroma do obvestila o zaprtju povabila.

5.000 evrov subvencije za delodajalce

Zavod RS za zaposlovanje želi tako doseči, da bodo delodajalci zaposlili brezposelne mlade, zato jim ponujajo 5.000 evrov subvencije za zaposlitev. V subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih se lahko vključijo mladi pred dopolnjenim 30. letom starosti, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas.

Za subvencionirano zaposlitev mladih brezposelnih je do leta 2021 na voljo 27,7 milijona evrov, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 % celotne vrednosti). Dobrih 60 % vseh sredstev je namenjenih za mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji, skoraj 40 % pa za mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X