4.2 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoZaposlitve za mlade brezposelne

Zaposlitve za mlade brezposelne

5.500 brezposelnih mladih v Sloveniji naj bi dobilo zaposlitev za nedoločen čas. Javno povabilo je odprto do 31. julija 2019 oziroma do obvestila o zaprtju povabila.

5.000 evrov subvencije za delodajalce

Zavod RS za zaposlovanje želi tako doseči, da bodo delodajalci zaposlili brezposelne mlade, zato jim ponujajo 5.000 evrov subvencije za zaposlitev. V subvencionirano zaposlitev pri delodajalcih se lahko vključijo mladi pred dopolnjenim 30. letom starosti, ki so najmanj 3 mesece prijavljeni v evidenci brezposelnih. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas.

Za subvencionirano zaposlitev mladih brezposelnih je do leta 2021 na voljo 27,7 milijona evrov, ki jih financirata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 % celotne vrednosti). Dobrih 60 % vseh sredstev je namenjenih za mlade s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji, skoraj 40 % pa za mlade s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...