21.6 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoZagorska ravnateljica: "Ravnatelji in učitelji smo glas učencev, ti pa so zdaj...

Zagorska ravnateljica: “Ravnatelji in učitelji smo glas učencev, ti pa so zdaj v veliki stiski …”

Za danes obljubljeno “oddajanje sporočila” kot je ravnateljica OŠ Toneta Okrogarja Nataša Grošelj poimenovala poziv staršev k sklenitvi živega obroča okoli šol, je bilo preklicano. A sporočilo ostaja.

Za preklic so se odločili iz razloga, ker bi ob morebitnem udejanjenju obstajala velika verjetnost za kršitev vladnih odlokov, kar pa nikakor ni pravo sporočilo šole, je dejala ravnateljica, ki je prepričana, da mora biti pedagoška stroka bolj upoštevana. “Bili smo slišani” je komentirala napoved šolskega kolektiva in dodala, da je bilo to bistvo vsega.

“Ravnatelji in učitelji smo glas učencev, ti pa so zdaj v veliki stiski, zato je naša dolžnost, da nekaj ukrenemo.”

Grošljeva verjame, da ima vsak pravico povedati svoje mnenje in zagotovila, da utihnili ne bodo. Na takšne in drugačne načine bodo opozarjali. “Otroci zelo spoštujejo ukrepe in so jih že dobro vajeni. Če bi se šole odprle, bi s tem brez težav nadaljevali in bi otroci svojo skrb prenesli tudi na ostale, starejše ljudi. Zato sama menim, da bi z odprtjem šol kvečjemu popravili epidemiološko sliko, saj bi vsem bil interes, da otroci ostanejo v šolah.”

Grošljeva: “V torek je bilo na hodnikih šole slišati smeh, otroške glasove …v četrtek je po naznanitvi zaprtja nastala strašna tišina.”

Še toliko bolj je učitelje ujezila okrožnica ministrstva, saj so po besedah strokovnjakov iz NIJZ in druge stroke pričakovali odprte šole, a je politika rekla ne.

V tem času so se starši angažirali tudi na drugih šolah in pripravljajo različne oblike izkazovanja nestrinjanja z zapiranjem šol. V ponedeljek naj bi završalo pred OŠ Tončke Čeč, na nekaterih šolah pozivajo k odlaganju šolskih torb pred stavbo šole, češ šolska torba sodi v šolo …Informacije bomo še zbirali in poročali na našem portalu.

Zasavski upor proti zaprtju šol in vrtcev!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...