13.4 C
Trbovlje
petek, 17. septembra 2021
ZON.si1+1=2Zasavski upor proti zaprtju šol in vrtcev!

Zasavski upor proti zaprtju šol in vrtcev!

Dejstvo, da se bodo šole in vrtci znova zaprli v Zasavski regiji, je dvignilo nemalo prahu med občani štirih občin. Odločno proti takšnem načinu odpiranja in zapiranja tokrat nastopajo tudi župani, v zagorski osnovni šoli bodo otroci danes ob 10. uri sklenili obroč okoli svojih šol in s tem opozorili, da se mora pouk na daljavo končati.

Da naj se otroci vrnejo v šole je tudi enotno mnenje zasavskih županov. Kot je povedal hrastniški župan Marko Funkl so župani, vsak preko svojih kontaktov poskusili poiskati pot do odločevalcev, da bi jim prisluhnili. Izrazili so svoje nestrinjanje z zaprtjem, a jih niso upoštevali, pojasni Funkl tako v vlogi župana kot tudi predsednika Sveta zasavske regije.

Predsednik naj se zbudi in udari po mizi!

“Predsednik države naj “se zbudi” in končno udari po mizi in v tej težki situaciji združi politične stranke in stroko v korist vseh ljudi” jezno s prstom na Boruta Pahorja pokaže zagorski župan. Način, ki so ga ubrali ni primeren, je prepričan Matjaž Švagan, ki želi, da Vlada še enkrat premisli in šole ter vrtce pod sicer strogimi ukrepi odpre.

Na Osnovni šoli Toneta Okrogarja so se odločili, da v znak protesta z otroki sestavijo obroč okoli šole, seveda ob upoštevanju vseh predpisov. “Tudi mi imamo tega dovolj. Naše mnenje je, da ne smemo biti še naprej tiho. Šole se morajo odpreti za vse!” so zapisali v sporočilu kolektiva osnovne šole in poslali vsem staršem.

Po drugi strani pa v Trbovljah, ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Mojca Lazar Doberlet meni, da bolj kot vtisi otrok, je pomembna skrb za zdravje. “In če strokovnjaki presodijo, da je bolj varno in zdravo, da se otroci še nekaj časa izobražujejo na daljavo, moramo to sprejeti” zaključi.

Ostale bodo trajne posledice – ne le v znanju, temveč na področju duševnega razvoja

Sistem vladnega “barvanja” regij razume trboveljska županja Jasna Gabrič, vendar pa meni, da šole in vrtci ne bi smele biti obravnavane na enak način kot trgovine, frizerji in ostali lokali. “Gre za preobčutljivo temo, v katero sodijo naši najmlajši in jim to lahko pusti trajne posledice, ne le v znanju, temveč na področju duševnega razvoja.” Gabričeva želi, da bi odpiranje obravnavali po posameznih občinah, kjer bi upoštevali ali so okužbe iz enotnih virov in po potrebi zapirali posamezne mehurčke v šolah in vrtcih.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...