0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoZagorjani napovedali nakup Svee

Zagorjani napovedali nakup Svee

Kupec desnega dela skladiščnega kompleksa zagorske Svee je kupoprodajno pogodbo že podpisal, na plačilo še čakajo. V kratkem je napovedana nova dražba, se bo za nakup upravne stavbe res potegovala občina Zagorje?

Tomaž Kos

338.000 evrov bo za del skladiščnega kompleksa z opremo odštel novi kupec, ki še želi ostati anonimen, pravi stečajni upravitelj Tomaž Kos, ki je za prodajo preostalega Sveinega premoženja v Zagorju v kratkem napovedal novo dražbo po nekoliko znižani ceni.

Upravno stavbo Svee na Cesti 20. julija 23 v Zagorju, vključno z zemljiščem so nazadnje prodajali za slabih 560.000 evrov, proizvodni kompleks – levo stran pa po izhodiščni ceni 1.783.000 evrov.

Bo upravno stavbo Svee kupila občina Zagorje?

Matjaž Švagan

Zagorski župan Matjaž Švagan bo na aprilski seji občinskega sveta predlagal, da občina Zagorje odkupi poslopje upravne stavbe Svea Zagorje s pripadajočim zemljiščem. Skupna površina poslovnega objekta znaša 1575 m2, skupna površina zemljišča pa znaša 4051 m2.

“Z odkupom bomo preprečili morebitno propadanje objekta, ki je za zdaj skupaj z vso opremo v dobrem stanju, saj želimo dati prostoru na območju kompleksa Svea novo priložnost. Upravna stavba in pripadajoče zemljišče bosta z odkupom dobila novo vsebino, ki bo v dobrobit razvoju osrednjega dela Slovenije,” pravijo na občini Zagorje.

Podrobnejših informacij o tem, kakšne bodo nove vsebine v upravni stavbi, Švagan še ni želel povedati. Več bo znanega aprila na seji občinskega sveta, ko bo predstavljen pisni predlog.

Poplačali del upnikov

Za 750.000 evrov stečajne mase bodo prejeli upniki. “50 odstotkov prednostnih upnikov bo v kratkem poplačanih,” je povedal Kos in dodal, da so bili ločitveni upniki poplačani že prej, in sicer v skupnem znesku 2,85 milijona evrov.

SORODNI ČLANKI:

Zagorjane ne zanima več EXPO, temveč SVEA

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X