-- OGLAŠEVANJE --

Zagorjane ne zanima več EXPO, temveč SVEA

Minister izdal zagorsko skrivnost. Izstopajo iz borbe za paviljon in bi raje imeli Sveo?

-- OGLAŠEVANJE --

Med včerajšnjim obiskom ministra Zdravka Počivalška smo izvedeli, da se je srečal z zagorskim županom, ki je ministru zaupal, da jih paviljon menda ne zanima več. Župan nas je informiral, je dejal minister, da bodo svojo energijo preusmerili v nakup poslovne stavbe Svee. »Tako, da Zagorje kot tako ne konkurira več, po tem kar sem danes slišal, za paviljon,« je zaključil Počivalšek.

2015_03 (71)_800x600Na občinski seji v Zagorju, ki je bila prav tako včeraj, o tem, vsaj na tak način, ni bilo govora.

Župan je dejal le, da čakajo na odgovor o tem, kdo bo paviljon dobil v svojo občino. Nič pa o morebitnem nakupu poslovne stavbe propadlega zagorskega podjetja, ali od odstopa boja za paviljon Expo.

Ohraniti želijo blagovno znamko

Zagorski župan Matjaž Švagan nam tega, da občina odstopa iz igre za paviljon Expo, še ni potrdil. Omenil je, da imajo o tem danes še sestanek, a hkrati tudi, da se bo to najbrž res zgodilo: »celoten postopek izbora traja že predolgo, mi tako dolgo ne moremo čakati, saj je proračun živ organizem, pa tudi na igre ne pristajamo.« Je pa potrdil, da naj bi bilo do konca maja znano, ali bo občina Zagorje res odkupila Sveo: »Naš cilj je, da se ohrani blagovna znamka,« nam je zatrdil Švagan.

Po neuspešnih prodajah objektov v Zagorju je stečajni upravitelj Tomaž Kos v začetku leta povedal, da zanimanja za zagorske objekte ni in prosil upnice za znižanje cene. Kos je trenutno v tujini, zato nam je več informacij obljubil v prihodnjem tednu.

svea1

Tri neuspešne prodaje

Spomnimo, celoten poslovni kompleks Svee so prodajali neuspešno že dvakrat, tretjič so
proizvodni del ločili od upravne zgradbe, a je bila prodaja zopet neuspešna.

Tokrat naj bi, sodeč po podatkih Ajpesa, upravitelj poslovno stavbo vključno s premičninami prodajal po postopku zbiranja ponudb z izklicno ceno dobrih 600.000 evrov. Njena ocenjena likvidacijska vrednost pa naj bi znašala 850.000 evrov.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Praznovanje trboveljskih potapljačev: Toni Mrak se pri 80 letih še vedno potaplja

Muhasta in nepredvidljiva Sava je zaradi svoje neraziskanosti izziv potapljačem. Veliki ljubitelj narave in povodnega sveta je DPD Trbovlje- Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje,...
-- OGLAŠEVANJE --