22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoZačne se decembra

Začne se decembra

Decembra naj bi se po zadnjih napovedih občine Zagorje začela semaforizacija zagorske prometne črne točke, križišča pri Sparu.

Med potekom del bo na odseku ceste, ki jo prevozi 7.000 vozil dnevno, veljala delna zapora ceste, podrobnejše informacije o poteku del in zaporah pa bodo znane, ko bo izvajalec opravil uvod v delo. Z javnim naročilom izbrani izvajalec, novomeško podjetje CGP, bo dela v roku treh mesecev opravilo za 410.300 evrov z DDV. Stroške bosta krili Direkcija RS za infrastrukturo in občina Zagorje.

Uredili tudi pomanjkljivo cestno razsvetljavo

Poleg semaforizacije bodo na tem delu regionalne ceste Zagorje – Izlake uredili tudi obstoječo cestno razsvetljavo, ki je glede na dimenzije prometnih površin pomanjkljiva. Dopolnitev razsvetljave je potrebna tudi zaradi dodatne širitve vozišča med križiščem in prehodom za pešce. Tudi prehod za pešce bodo dodatno opremili s svetlobno signalizacijo, in sicer s prometnim znakom z dvojnima oranžnima LED utripalcema in povoznimi LED utripalci v vozišču.

Skica novo urejenega križišča pri zagorskem Sparu.

SORODNI ČLANKI:

Kritična črna točka, kmalu nov rondo

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...