today-is-a-good-day
8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoZačetek dolgo obljubljene gradnje?

Začetek dolgo obljubljene gradnje?

Nekaj se dogaja v Hrastniku na območju Resnice, ste nas opozorili občani. Izvajajo se zemeljska in gradbena dela, mi pa smo preverili, kaj točno se dogaja.

V okviru rudniških pDSC_0013_800x450rojektov, ki se nanašajo na ureditev površin degradiranih zaradi rudarjenja, je tudi komunalna ureditev območja Resnica. Cesta z vgrajeno osnovno komunalno infrastrukturo je pripravljena že več let, letos je v načrtu še komunalna ureditev tistega območja, kjer je v nadaljevanju mogoča izgradnja večstanovanjskih objektov, nam je obrazložil direktor občinske uprave Občine Hrastnik Janez Kraner.

Pripravljajo plato za gradnjo

Na območju Resnice trenutno vrtajo sondažne vrtine za potrebo izdelave projektne dokumentacije, da bodo lahko potem nadaljevali z drugo fazo komunalnega urejanja. Po besedah direktorja RTH Janeza Žlaka pa bodo v prihodnjem mesecu predvidoma začeli s pripravo zahodnega dela cone, kar pomeni, da naj bi pripravili in utrdili plato, na katerem je predvidena gradnja. TaRTH1 faza naj bi bila zaključena še v letošnjem letu, postopek izbire izvajalca del je v teku. Letošnjemu programu zapiranja se pritiče 150.000 evrov.

Resnica – dolgoletna obljuba ali realnost?

Po občinskem načrtu naj bi bila za to območje predvidena izgradnja večstanovanjskih objektov, individualnih stanovanjskih hiš, proizvodno-poslovno-storitvenega objekta ter ureditev zunanjih površin (zelenice, parkirišča, igrišča, pešpoti) in izgradnja garaž.

občina HrastnikObljuba vsaj dveh mandatov župana Mirana Jeriča je, da bodo v zgrajena stanovanja na Resnici preselili del prebivalstva iz stanovanjskih objektov ob hrastniški steklarni in kemični tovarni, tam pa po regionalnem razvojnem programu zasavske regije do leta 2020 naredili pametno tovarno steklarne za proizvodnjo specialnega embalažnega stekla.

Se obeta nova policijska postaja v Hrastniku?

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

14 let po diagnozi je Trboveljčanka Ela še vedno edina v Sloveniji

Pred sedemnajstimi leti, ko se je, sredi hladnega februarskega dneva rodila, je bila Ela zdrava deklica, težka skoraj 4 kilograme in glasna, kot da...