27.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 16. maja 2022
ZON.siAktualnoSe obeta nova policijska postaja v Hrastniku?

Se obeta nova policijska postaja v Hrastniku?

Iztrošena oprema, materialni primanjkljaj in kadrovski manjko – slika hrastniške policije.

Komandir Zoran Obrez je prepričan, da so kljub naštetemu policisti poskrbeli za visok nivo varnosti občanov v zadnjem letu.

policijska postaja hrastnik (2)

Vozila so v povprečju stara 10 let in imajo prevoženih približno 250.000 kilometrov, pojasnjuje Obrez in doda, da je zelo iztrošena tudi zaščitna oprema.

Ne zadostuje za normalno delovanje

V Hrastniku trenutno, po nekaj kadrovskih menjavah, deluje 22 zaposlenih. Stavba, kjer policija deluje je bila zgrajena leta 1959 in je v lasti občine. Prostori so bili za potrebe policije nekoliko preurejeni, »vendar pa gre za nefunkcionalne prostore, ki ne zadostujejo za normalno delovanje policije (ni ustreznega števila sanitarij, ni ustreznega prostora za stranke, prostori so majhni …)« opisuje komandir, ki si bo prizadeval za izgradnjo novega objekta. Ob tem pa pričakuje tudi pomoč občine Hrastnik.

Komandir PP Hrastnik, Zoran Obrez
Komandir PP Hrastnik, Zoran Obrez

Idejna zasnova za novo postajo je že pripravljena, ta naj bi stala v Resnici, pojasnjuje hrastniški župan Miran Jerič. Kdaj bi lahko bil projekt realiziran pa je težko reči, saj naj bi šlo za bistveno večji objekt kot ga imajo hrastniški policisti v najemu sedaj, zgradili pa naj bi ga v sodelovanju med občino in državo.

policijska postaja hrastnik (8)Stavba policije glede na lokacijo in razporeditev prostorov ni najbolj primerna za delo policistov, ocenjujejo tudi na Policijski upravi Ljubljana in kot je pojasnila Nataša Pučko“V tej smeri iščemo rešitve za bolj primerne prostore za delo policistov. In seveda s tem tudi pogojno izboljšanje delovnih pogojev.”

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Tekom vikenda vlomili v 8 vrtnih lop in ukradli žago, kosilnice, agregat

Le dobrih 12 ur je minilo - od 20. ure zvečer preteklo soboto in do naslednjega dne, nedelje, do 9. zjutraj, pa so hrastniški...
X