8.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 20. marca 2023
ZON.siAktualnoZačeli prva dela celovite rekonstrukcije ceste čez Kisovec

Začeli prva dela celovite rekonstrukcije ceste čez Kisovec

Pripravljalna dela za rekonstrukcijo ceste Kisovec so se že pričela, zapora ceste je predvidena v drugi polovici januarja. Rekonstrukcija bo poleg prenove cestišča zajemala še dva rondoja, pločnike in prehode za pešce, novo prometno signalizacijo in tudi novi avtobusni postajališči.

Občina Zagorje je vztrajala pri obnovi pošteno dotrajane ceste skozi Kisovec, ki jo vsakodnevno prevozi več 1000 vozil, saj je prav cesta čez Kisovec edina pot Zasavcev do štajerske avtoceste. Ureditev regionalne ceste na območju Kisovca, katere investitor je Direkcija za infrastrukturo, obsega ureditev voziščne konstrukcije, enostranskega in obojestranjskega hodnika za pešce vzdolž celotne trase, krožnega krožišča na priključku za OIC Bobovnik, semaforizacije obstoječega prehoda za pešce v centru naselja, krožnega krožišča KR3 na priključku z Rudarsko cesto, več prehodov za pešce na celotni trasi naselja, kolesarsko stezo od priključka na načrtovano linijsko kolesarsko stezo Zagorje-Kisovec-Izlake-Orehovica, preureditev dveh avtobusnih postajališč, ureditev obstoječih cestnih priključkov, izvedbo ukrepov za umirjanje prometa, ureditev cestne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja, zaščito in prestavitev vseh komunalnih vodov ter postavitev prometne opreme in signalizacije.

Ceste v Zagorju so te dni pošteno “v delu”

V času obnove ceste skozi center Kisovca je predvidena tudi polovična zapora, ki naj bi bila predvidoma postavljena po 15. januarja 2023.

Dela na kolesarki po planu, januarja se odpre še eno gradbišče čez Kisovec

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zasavski plavalci v ljubljanskem Tivoliju

V Ljubljani je minuli vikend potekal tradicionalni že 35. Pokal Ježek, ki je v Tivoli privabil kar 380 plavalcev iz 23 klubov Slovenije in...
X