-- OGLAŠEVANJE --

Dela na kolesarki po planu, januarja se odpre še eno gradbišče čez Kisovec

-- OGLAŠEVANJE --

Ena največjih investicij v Občini Zagorje, kolesarska steza Primoža Rogliča poteka pa planu, je tik pred prazniki oznanil prvi mož Zagorja in dodal, da se v začetku novega leta pričenja še rekonstrukcija ceste čez Kisovec.

Kisovec nič več Razdrto pri Zagorju

Tako v šali mnogi imenujejo Kisovec zaradi uničenega cestišča, ki je posledica množičnega transferja od Zasavja proti Trojanam in avtocesti. V letu 2023 bodo zaključena dela povezana z izgradnjo skoraj 8-kilometrske kolesarske steze poimenovane po kolesarskem šampionu Primožu Rogliču. Dela, ki trenutno terjajo več cestnih zapor in daljše »čakalne dobe« za tiste, ki izberejo pot skozi Kisovec, potekajo po planu in bodo v prihodnjem letu dočakala svoj konec.

Letošnji november pa je bila podpisana tudi dolgo pričakovana pogodba za rekonstrukcijo glavne ceste skozi Kisovec. »Z vztrajnostjo in argumenti smo prišli do podpisa pogodbe glede Kisovca«. To je investicija, ki se je izmikala več let, poudarja župan Matjaž Švagan in pove, da so v prejšnjem mandatu župani konstantno menjali sogovornike na ministrstvih. Spomnimo, prejšnji županski mandat so se zamenjali trije predsedniki vlade, dela pa je zaustavljala še epidemija.

Dela na cesti skozi Kisovec naj bi se, po besedah župana, začela v januarju, torej kmalu po praznikih. Investicija težka 3,2 milijona evrov bo v večjem delu – 85 odstotkov – pokrita iz naslova infrastrukturnega ministrstva. Ostali del bo na plečih občinskega proračuna. Zahtevno delo bo sestaviti tudi nov proračun, še dodajo na občini, kjer bodo leto, do sprejema proračuna, začeli z začasnim financiranjem.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --